joi, septembrie 19, 2024
AcasăSportA murit fostul mare fotbalist dinamovist Gigi Mulțescu

A murit fostul mare fotbalist dinamovist Gigi Mulțescu

Doliu în fotbalul românesc. S-a stins din viață fostul mare jucător dinamovist Gheorghe Mulțescu. Gigi Mulțescu fusese internat la spital, săptămâna trecută, din cauza unei pneumonii. El avea mai multe probleme de sănătate, era slăbit, iar organismul său nu a mai putut lupta cu boala. Astăzi a fost anunțat decesul marelui fotbalist.

Gigi Mulțescu a jucat fotbal, timp de 6 sezoane, la Dinamo București, echipă cu care a cucerit trei titluri de campion în prima divizie și două Cupe ale României. Ca antrenor, Mulțescu a pregătit numeroase echipe: Dinamo, Jiul Petroșani, UTA, Rapid, FC Vaslui, Sportul Studențesc, Petrolul Ploiești, Astra, România U21, echipe din Turcia și din Golf etc. Gheorghe Mulțescu ar fi împlinit 73 de ani în luna noiembrie a.c.

”Odihnă veșnică, Gigi Mulțescu!
Toate gândurile dinamoviștilor pleacă acum spre familia celui ce a fost marele Gheorghe Mulțescu. Nea Gigi a fost alături de Dinamo atât atunci când câștiga campionate, ca jucător (1979-1985), oferindu-ne momente de neuitat pe care le transmitem și astăzi, din generație în generație, golul cu Hamburg fiind unul dintre ele, cât și în vremuri gri și negre, ca antrenor al echipei noastre.
Nea Gigi n-a ezitat să fie alături de clubul pe care l-a iubit și a răspuns mereu cu “Prezent” atunci când i-a fost cerut sprijinul, acceptând responsabilitatea postului de antrenor în situații extreme, chiar și pe final de carieră, când starea de sănătate nu mai era favorabilă.
Întreaga suflare dinamovistă îți mulțumește pentru tot ce ai fost și pentru tot ce ai făcut în această viață, Gigi Mulțescu! Veșnic un model de dinamovist și un exemplu de dinamovism.”, a scris, pe Facebook, clubul Dinamo București.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu