vineri, septembrie 20, 2024
AcasăFocsaniFOTO Noi tensiuni la Colegiul Pedagogic Focșani /...

FOTO Noi tensiuni la Colegiul Pedagogic Focșani / Motivul? Mobilierul pentru clasa step by step

An școlar nou, tensiuni noi la Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” din Focșani. De data aceasta, scandalul intern are drept cauză mobilierul pentru cei mai mici dintre elevii unității – școlarii de la clasa pregătitoare step by step. Concret, profesoara pentru învățământul primar Angela Mihaela Miu a solicitat ca, odată cu reabilitarea clădirii, elevii clasei sale de step by step să beneficieze de mobilier nou, la standardele acestui sistem. Însă, la întoarcerea în imobilul renovat, în această primăvară, elevii clasei sale s-au trezit cu mobilier pentru învățământul de masă și nu cu cel specific sistemului step by step. ”Ni se ceruse necesarul de mobilier cu specificațiile tehnice pentru step by step, am dat datele, dar am primit mobilier pentru învățământul de masă. Am sesizat acest aspect, dar nu s-a rezolvat. Așa că am fost nevoiți, împreună cu părinții și copiii, să aducem înapoi mobilierul standard vechi în imobilul reabilitat.”, ne-a declarat învățătoarea Angela Mihaela Miu.

Demersurile și solicitările făcute până la finalul anului școlar trecut și în cursul vacanței de vară nu au avut niciun rezultat. Prin urmare, învățătoarea Miu a comandat, pe propria cheltuială, mobilier nou, la standardele cerute de sistemul step by step. Nu era prima dată, precedentele două generații pe care le-a avut la Colegiul Pedagogic beneficiind de mobilier specific tot din partea învățătoarei (ca și alte bunuri și materiale specifice). ”Pe 12 septembrie, oamenii firmei de mobilă au adus mobilierul necesar, comandat de mine. Am scos mobilierul vechi din clasă și l-am depozitat, provizoriu, pe hol. Am început să aducem mobilierul nou, cu ajutorul părinților, însă am fost opriți de doamna directoare. Am fost somată să mă opresc și să scot din sala de clasă mobilierul nou, corespunzător sistemului step by step, achiziționat din banii mei.”, a explicat Angela Mihaela Miu. Până la urmă, mobilierul nou a fost scos în curtea unității de elevii din clasele liceale.

Între timp, situația a ajuns și la urechile primarului municipiului Focșani. Acesta a precizat că directoarea CN Pedagogic nu a transmis necesarul de mobilier specific sistemului step by step în cadrul proiectului de reabilitare. Edilul a promis că va achiziționa, totuși, mobilierul standard necesar, însă nu a dat și un termen de rezolvare a situației. ”Tot ce fac și am făcut până acum este pentru copii. Am luat din banii mei, am adus de acasă tot ce trebuie pentru ca elevii să beneficieze de un act educativ de calitate. Dar nu putem avea niciun fel de colaborare cu doamna directoarea. Dânsa nu ține cont de nimeni și de nimic.”, ne-a mai spus învățătoarea Angela Miu.

Până când se va rezolva problema mobilierului step by step, cei 24 de elevi vor învăța tot pe mobilierul vechi (sau pe cel pentru învățământul de masă). Între timp, mobilierul nou, la standardele step by step, achiziționat de învățătoare, stă în curtea liceului, în ploaie, vânt și soare. Poate va prinde și vreo ninsoare, nu se știe. Deja mesele și scaunele au urme din cauza mutărilor succesive – din mașină în clasă, din clasă în curte …


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu