sâmbătă, septembrie 21, 2024
AcasăSportConfruntare cu Craiova lui Mititelu, astăzi, pe stadionul Milcovul

Confruntare cu Craiova lui Mititelu, astăzi, pe stadionul Milcovul

Se anunță un meci interesant și, totodată, dificil pentru gazde, pe stadionul Milcovul. În etapa a șaptea din Liga 2 de fotbal, CSM Focșani 2007 întâlnește pe FCU 1948 Craiova, echipă patronată de afaceristul Adrian Mititelu, retrogradată din Superliga Națională. Echipa focșăneană trece printr-o perioadă foarte grea, cu 5 înfrângeri consecutive în campionat și locul 20 (din 22) în clasament. Antrenorul cu care echipa a promovat din lIga 3, Călin Moldovan, a părăsit banca focșăneană în această săptămână, iar jucătorii se antrenează cu secundul Rareș Forika. Se pare că echipa de fotbal a Focșaniului nu a fost pregătită pentru cerințele Ligii 2, nu a avut o strategie clară și profesionistă, ținând cont de nivelul acestui eșalon fotbalistic: are nevoie de jucători (în special atacanți), are nevoie de bani (mulți bani), acum nu are nici antrenor și ar putea rămâne și fără alte persoane din staff-ul inițial.

Aceste neajunsuri au fost recunoscute și de antrenorul Călin Moldovan, după ce s-a întors acasă, la Brașov. ”Singurul lucru pe care mi-l reproșez, și asta le-am spus și conducătorilor, este că nu am reușit să mă impun să aducem jucători. Aici a fost slăbiciune mea, am acceptat ca lucrurile să meargă așa cum au dorit conducătorii. Focșaniul nu a mai fost de 16 ani în Liga 2 și e clar că lumea nu înțelege nivelul Ligii a 2-a este cu totul altceva față de Liga 3. Pentru o echipa nou-promovată era nevoie de investiții masive și asta nu s-a făcut. Nu am găsit înțelegere și s-a dovedit că strategia a fost falimentară. Promovarea în Liga 2 a surprins pe toată lumea din Focșani și nu am fost pregătiți pentru acest nivel și aici mă refer la buget, condiții, infrastructură, lot. Totul s-a făcut pe repede înainte, timpul a fost foarte scurt, iar posibilitățile financiare au fost limitate. Nu am reușit să aducem ceea ce aveam nevoie. Am adus jucători cu profil defensiv care și-au justificat încrederea acordată, însă am suferit foarte mult în faza de atac, unde nu am reușit să aducem în atacant veritabil. Jucătorii cu profil ofensiv au fost aduși pe ultima sută de metri, erau nepregătiți și altfel erau decalaje mari de pregătire.”, a declarat Moldovan pentru liga2.prosport.ro.

FCU 1948 Craiova este pe locul 8, cu 11 puncte, după 6 etape. Echipa are ca obiectiv accederea în play-off și, implicit, revenirea în prima ligă. Partida de astăzi, de pe stadionul Milcovul din Focșani, va începe la ora 12:00. În etapa următoare, CSM Focșani 2007 va juca tot pe teren propriu. Sâmbătă, 28 septembrie, pe Milcovul va ajunge FC Bihor Oradea.


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu