vineri, septembrie 20, 2024
AcasăActualitate20 de mașini cu lemne controlate, 19 amenzi aplicate

20 de mașini cu lemne controlate, 19 amenzi aplicate

Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Vidra și cei ai Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au desfăşurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea ilegalităților privind transportul, prelucrarea, depozitarea și comercializarea materialelor lemnoase, precum și pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

La data de 19 septembrie a.c., polițiștii vrânceni, împreună cu reprezentanți silvici, au efectuat 21 de controale pe raza comunelor Vidra, Năruja și Nereju, atât pe drumurile publice cât și la depozite / instalații de prelucrat material lemnos.

Acțiunea a avut ca scop menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul vitezei neregulamentare, transportul și depozitarea ilegală a materialului lemnos.

În filtrele organizate au fost controlate aproximativ 20 de autovehicule, fiind aplicate 19 sancțiuni contravenționale, una pentru nerespectarea normelor legale privind circulația pe drumurile publice și restul la Legea nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de aproximativ 40.000 lei. Totodată, a fost confiscată cantitatea de 40, 44 m.c. material lemnos, în valoare totală de 16.278 lei.


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu