Pe 5 august, 25 de publicații/jurnaliști, printre care și redacția Vrancea24, au transmis o cerere de informații pe 544 la SNSPA despre cazul Bulai și nu numai (Vezi AICI cazul). Instituția nu a răspuns, deși Legea 544/2001 privind accesul liber la informațiile de interes public o obligă la acest lucru.
14 întrebări a trimis redacția Vrancea24 către SNSPA, pe data de 5 august. Deși termenul legal de răspuns este de zece zile, conform legii 544/2001 privind accesul la informațiile de interes public, universitatea nu a răspuns până în prezent și nici nu a anunțat o întârziere.
Au trecut 50 zile de atunci.
La cinci dintre întrebările adresate, am aflat răspunsul SNSPA din comunicările publice. Universitatea evită, însă, să răspundă la restul întrebărilor, încă din data de 8 iulie, de când redacția Snoop.ro a trimis prima cerere de informații. Nu știm nici în prezent numărul plângerilor pentru hărțuire sau bullying din ultimii 20 de ani și măsurile luate, inclusiv în cazul unui abuz sexual din 2017. Nu știm care este statutul actual al profesorului implicat.
Întrebările trimise universității fac parte dintr-un demers comun a 25 de redacții și jurnaliști. Aceștia au solicitat aceleași informații de la SNSPA, în aceeași zi, după publicarea cazului Bulai. Instituția le-a ignorat pe toate, deși o informare corectă demonstrează că abaterile etice sunt luate în serios. Redacțiile și jurnaliștii semnatari sunt: @Snoop, @Recorder, @Infosud-est, @Ovidiu Vanghele, @Emilia Șercan, @PressOne, @Buletin de București, @Dela0, @Hotnews, @Defapt.ro, @Spotmedia, @Rise Project, @Public Record, @Context, @Misreport, @Vrancea 24, @Actualitatea Vrânceană, @Gazeta de dimineata, @ Libertatea, @Scena9, @Gen Știri, @Factual, @Veridica, @Ziarul de Iasi @bihoreanul.