luni, septembrie 23, 2024
AcasăStiri InterneAcțiuni de prevenire și control în mediul rural

Acțiuni de prevenire și control în mediul rural

*ACȚIUNI PENTRU SIGURANȚA PUBLICĂ, ÎN 23 DE COMUNE VRÂNCENE*

Peste 500 de sancțiuni contravenționale aplicate, 4 infracțiuni constatate, 17 permise de conducere reținute, 29 de certificate de înmatriculare retrase, precum şi activități preventiv – informative pe linia traficului și consumului de substanțe psihoactive, rezultatele unor acţiuni desfăşurate în intervalul 20 – 22 septembrie a.c., în mediile rural și urban.

În perioada 20 – 22 septembrie a.c., polițiști din cadrul secțiilor de poliție rurale Nănești, Gugești și Odobești au acționat pe raza de competență, pentru prevenirea faptelor antisociale în segmentul stradal, respectarea normelor de comerț și a celor privind circulația pe drumurile publice, inclusiv a materialului lemnos, precum și pentru identificarea celor care comercializează ţigări de contrabandă sau încalcă legislaţia privind drepturile de autor și contrafacerea mărcilor.

Efectivele angrenate au acţionat punctual, pentru identificarea şi tragerea la răspundere a celor ce comit infracţiuni la regimul circulaţiei, pe linia transportului de material lemnos, cât și în domeniile investigații criminale și investigarea criminalității economico – financiare.

În cadrul celor aproximativ 30 de filtre organizate au fost legitimate peste 700 de persoane, au fost verificate 642 de autovehicule și 15 agenți economici. Astfel, au fost aplicate peste 500 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 229155 lei și a fost dispusă confiscarea cantității de 25,71 mc material lemnos. Pentru încălcarea normelor O.U.G. 195/2002 R. au fost aplicate 478 sancțiuni, pentru abateri la Legea nr. 61/1991 – 6 sancțiuni, la Legea nr. 171/2010 R privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice – 6 sancțiuni, iar restul sancțiunilor au vizat alte acte normative.

Totodată, având în vedere faptul că prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri reprezintă una dintre prioritățile Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, ofițerul de prevenire, prezent la activitățile desfășurate, a informat aproximativ 150 de persoane cu privire la consecințele consumului de droguri. Acțiunile au beneficiat de sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Vrancea, Inspectoratului Teritorial de Muncă, precum și al UCMR – ADA. (IPJ Vrancea)


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu