marți, septembrie 24, 2024
AcasăStiri InterneCampanie de prevenire a fraudelor informatice / Atenție la propunerile de investiții!

Campanie de prevenire a fraudelor informatice / Atenție la propunerile de investiții!

Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea, prin Compartimentul de Analiză și Prevenirea Criminalității, derulează Campania de prevenire a fraudelor informatice privind investițiile online în acțiuni/criptomonede. În cadrul campaniei, poliţiştii desfăşoară activităţi informativ-preventive, scopul acestora fiind creșterea gradului de conștientizare și informare a utilizatorilor de internet cu privire la infracțiunile de înșelăciune în mediul online, care au ca bază folosirea în mod nelegitim a imaginii unor personalități cunoscute și a unor companii de distribuție de utilități. Utilizatorii sunt induși în eroare prin postări sponsorizate/reclame pe rețelele sociale să investească în acțiuni/criptomonede și să câștige sume de bani de câteva ori mai mari decât investiția inițială.

Activităţile informative sunt continuate de poliţişti, prevenirea criminalității informatice fiind una dintre prioritățile instituției noastre. Sfaturi pentru a nu cădea în capcana înşelăciunilor cu investiții:

-verificaţi existenţa companiei de investiții!

-căutaţi pe internet numele companiei şi apelaţi un număr de telefon obținut din surse de încredere!

-căutaţi orice recenzii sau comentarii negative din partea altor clienţi care fac referire la înşelăciuni!

-respingeţi apelurile neaşteptate! Dacă sunteţi sunaţi sau vi se trimite un mesaj despre o oportunitate de investiții, cel mai sigur este să închideţi şi să ignoraţi orice mesaj!

-ar fi util să discutaţi cu o persoană de încredere (membru al familiei sau prieten) despre oportunitatea de investiție, pentru a verifica împreună dacă este reală sau nu!

-dacă aţi fost victima unei fraude, solicitaţi imediat unității bancare emitente blocarea cardurilor! (sursa: IPJ Vrancea)


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu