vineri, septembrie 27, 2024
AcasăSocietateIntervenție chirurgicală în premieră, la Focșani

Intervenție chirurgicală în premieră, la Focșani

Dr. Onia Cristian, medic primar chirurgie generală, cu competențe în Endoscopie digestivă, a montat, în echipă cu dr. Ilie Daniel, primele baloane gastrice în Vrancea la Clinica Expert Medical. Balonul gastric este o procedură care susține scăderea în greutate. Concret, se inserează în stomac un balon din silicon, umplut cu soluție salină sterilă. Prin inducerea unei senzații de plenitudine gastrică și favorizând instalarea rapidă a sațietății, se reduce aportul de alimente. Pacienții care respectă un plan alimentar adecvat, după montarea acestui dispozitiv gastric, pot slăbi, în decurs de 6 luni, între 15 și 20% din masa corporală inițială.
Cum se procedează?
Endoscopia digestivă superioară se realizează cu analgosedare pentru a fi ușor de suportat. În cursul intervenției, pacientul nu simte niciun disconfort. După anamneză, examen clinic și un pachet de analize pentru evaluarea funcției organelor, se realizează endoscopia superioară, iar dacă statusul gastric este în parametri optimi, se montează balonul. După procedură, care durează 15-30 de minute, pacientul este monitorizat câteva ore și ulterior poate pleca acasă.
Pentru mai multe detalii, sunați la 0237224411 pentru o programare la chirurgie generală. (sursa: Clinica Expert Medical)
spot_img

ARTICOLE SIMILARE
spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu