luni, octombrie 7, 2024
AcasăSocietateLuni se deschide, oficial, anul universitar la Focșani

Luni se deschide, oficial, anul universitar la Focșani

Universitatea din București și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași vor organiza luni, 7 octombrie 2024, cu ocazia deschiderii noului an universitar 2024-2025, o festivitate care va aduce împreună studenți, cadre didactice și autorități centrale și locale. Evenimentul va avea loc începând cu ora 11:00 și va fi găzduit de Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia” din Focșani. La festivitate sunt așteptați să participe, pe lângă prof. univ. dr. Marian Preda, rectorul Universității din București, și prof. univ. dr. Liviu-George Maha, rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, reprezentanți ai facultăților din cadrul celor două universități care își desfășoară activitatea la Focșani, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Vrancea.

Despre Universitatea din București

Universitatea din București a împlinit anul acesta 160 de ani de la înființarea prin Decretul nr. 765 din 4 / 16 iulie 1864 al Domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Succesoare a structurilor de învățământ superior inaugurate de Academia Domnească (1694), Universitatea din București a contribuit și contribuie în mod decisiv la dezvoltarea și modernizarea învățământului, științei și culturii românești. Universitatea are astăzi 19 facultăți care oferă 95 de programe de licență, 223 de programe de masterat, 23 de școli doctorale pe domenii specifice și o școală pentru studii doctorale interdisciplinare, peste 50 de centre și nouă stațiuni de cercetare. Începând cu anul 2019, Universitatea din București face parte din Universitatea Civică Europeană CIVIS alături de alte zece universități europene de prestigiu, Universitatea Aix-Marseille, Universitatea Națională și Capodistriană din Atena, Universitatea Liberă din Bruxelles, Universitatea Autonomă din Madrid, Universitatea „Sapienza” din Roma, Universitatea din Stockholm, Universitatea „Eberhard Karls” din Tübingen, Universitatea din Glasgow, Universitatea din Lausanne și Universitatea „Paris Lodron” din Salzburg.

Despre Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi este cea mai veche instituţie de învăţământ superior din România continuând, din anul 1860, o tradiţie a excelenţei şi inovaţiei în educaţie şi cercetare. Cu 15 facultăți, aproximativ 25.000 de studenţi şi peste 700 de cadre didactice titulare, universitatea se bucură de un important prestigiu la nivel naţional şi internaţional, având colaborări cu peste 600 de universități din străinătate. Odată cu adoptarea procesului Bologna, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” a devenit prima instituţie de învăţământ superior din România centrată pe student. Prin iniţiative unice de stimulare a performanţelor în cercetare, de încurajare a unui model didactic interactiv şi creativ şi de atragere a celor mai valoroşi tineri în viaţa academică, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” se angajează să vizeze excelenţa în orice activitate. (comunicat de presă)

spot_img

ARTICOLE SIMILARE
spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu