luni, octombrie 7, 2024
AcasăSportPerformanțe remarcabile pentru șahiștii focșăneni Darius Pană și Adelin Dăscălescu

Performanțe remarcabile pentru șahiștii focșăneni Darius Pană și Adelin Dăscălescu

Turneul internațional de șah „Trofeul Minerva”, desfășurat la Brăila, a adus în prim-plan talente din mai multe judete ale țării, cu 83 de jucători înscriși la categoriile Open și U10. Printre aceștia, au fost prezenți jucători din Bulgaria, Spania și Republica Moldova, care au ridicat nivelul competiției, iar tinerii șahiști focșăneni s-au numărat printre protagoniști. La categoria Open, turneul a fost marcat de prezența a trei jucători din Bulgaria, un competitor din Spania și șase șahiști din Republica Moldova. Categoria U10 a avut și ea o puternică reprezentare internațională, cu șase jucători moldoveni, dar adevărata atracție a fost evoluția remarcabilă a micilor talente locale.

La categoria U10, focșăneanul Darius Cristian Pană, legitimat la CS Dinamo București, a avut o evoluție excepțională în a doua zi a turneului. Elev al Școlii Gimnaziale „Duiliu Zamfirescu” din Focșani, Darius a încheiat competiția în forță, impunându-se într-o partidă crucială împotriva vicecampioanei României, Sofia Săraru. Sofia Săraru, o sportivă de renume, reprezentase România la Campionatele Europene de la Praga, însă victoria categorică a lui Darius Pană în ultima rundă a stârnit aprecieri unanime pentru modul curajos și strategic în care acesta a abordat partida de la „masa 1”. „Să joci la masa 1 e ca și cum ai avea aurul pe masă,” au declarat antrenorii prezenți, lăudând calmul și maturitatea de care a dat dovadă tânărul focșănean într-o confruntare de mare tensiune.

La categoria Open, fără limită de vârstă, un alt tânăr focșănean s-a remarcat printr-o evoluție fără cusur. Adelin Ștefan Dăscălescu, elev la Școala „Alexandru Vlahuță” din Focșani, a rămas neînvins pe parcursul celor șase runde disputate. În ultima rundă, acesta a avut onoarea de a juca la masa 1 împotriva experimentatului bulgar Angelov Zvetomir, care i-a propus remiză. Chiar dacă departajarea finală s-a făcut pe baza criteriului Bucholtz, care l-a plasat pe Adelin pe locul secund, performanța sa a fost lăudată de organizatori și spectatori deopotrivă. Locul 1 i-a revenit lui Angelov Zvetomir, însă Dăscălescu a demonstrat un joc de înaltă clasă, reconfirmându-și potențialul ca un jucător de perspectivă pe scena șahului românesc.
Turneul Internațional Minerva Brăila a fost o competiție deosebită, nu doar prin diversitatea participanților, ci și prin nivelul ridicat de joc demonstrat de tinerii jucători români. Darius Cristian Pană și Adelin Ștefan Dăscălescu s-au remarcat drept două talente promițătoare, care, cu siguranță, vor continua să aducă succese șahului românesc în competițiile naționale și internaționale, ambii reușind să facă 5 puncte din 6 posibile.

spot_img

ARTICOLE SIMILARE
spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu