marți, octombrie 8, 2024
AcasăActualitateFOTO-VIDEO Racla cu moaștele Cuvioasei Parascheva, scoasă în...

FOTO-VIDEO Racla cu moaștele Cuvioasei Parascheva, scoasă în curtea Catedralei Metropolitane din Iași

În această dimineață, soborul de slujitori ai Catedralei Mitropolitane din Iași, avându-l în frunte pe Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, a înălțat rugăciuni și a participat la procesiunea cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, așezând racla Sfintei spre închinare. Racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost scoasă din Catedrala Mitropolitană şi aşezată într-un baldachin special amenajat pentru ca pelerinii să se poată închina. La procesiune au participat mii de credincioşi, majoritatea acestora aflându-se încă de luni în capitala Moldovei.

Urmează cel mai mare pelerinaj al creștinilor ortodocși români, ce se va întinde pe mai multe zile. Pe 14 octombrie este sărbătorită Cuvioasa Parascheva și se așteaptă un aflux mare de credincioși în capitala Moldovei (sute de mii de oameni din țară și din străinătate). “A început sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva. Anul acesta este pusă sub semnul harului vindecător, pentru că Fiul Lui Dumnezeu s-a întrupat ca să ne izbăvească de suferință, de păcate și de moarte. A fost un început frumos, cu multă tihnă, desigur și cu emulație care se creează în rândul credincioșilor în momentul în care racla cu Sfintele Moaște se pune în mișcare. Este multă pace, nădăjduim că o să fie un pelerinaj cu multă cu multă pace și care, prin rugăciunile celor care vor veni aici, să contribuie măcar puțin la pacea lumii”, a declarat preotul Constantin Sturzu, consilier al Sectorului comunicare şi relaţii publice al Arhiepiscopiei Iaşilor.

În fiecare zi se vor oficia slujbe religioase și alte ceremonii, autoritățile locale luând măsuri pentru a asigura siguranța și bună desfășurare a pelerinajului. Cei care vor merge în aceste zile la Iaşi vor putea să cinstească şi moaştele Sfântului Pantelimon, aduse de la Mănăstirea Sfântul Pavel de pe Muntele Athos. Cei doi sfinţi sunt consideraţi ocrotitorii celor săraci şi bolnavi.

spot_img

ARTICOLE SIMILARE
spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu