miercuri, octombrie 9, 2024
AcasăSocietateFOTO: Peste 2700 de elevi și 160 de cadre didactice, informați de...

FOTO: Peste 2700 de elevi și 160 de cadre didactice, informați de polițiști despre siguranța lor

Siguranța elevilor continuă să fie o prioritate a polițiștilor vrânceni, sens în care, zilnic, sunt desfășurate activități informativ – preventive în unitățile de învățământ din județ.

De la debutul anului școlar, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea – Biroul Siguranța Școlară și Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, au desfășurat peste 100 de activități informativ – preventive la unitățile de învățământ preuniversitar din municipiul Focșani și Adjud, precum și din comunele Vidra, Chiojdeni, Vânători, Cotești, Cârligele.

Sub sloganul campaniei „TĂCEREA E TOT VIOLENȚĂ. VOCEA TA E SOLUȚIA”, elevii și profesorii sunt informați cu privire la necesitatea adoptării unei atitudini proactive în situații în care sunt victime sau martori ai unor fapte de agresiune, ori în cazul consumului de substanțe interzise în rândul colegilor, prietenilor sau a unor cunoscuți, putând semnala astfel de cazuri prin apelarea numărului 119.

La activități au participat aproximativ 2700 de elevi și peste 160 de cadre didactice.

Începând din acest an școlar a fost operaționalizat canalul de informare www.sigurantascolara.ro, în care vor fi prezentate informații și recomandări ale instituțiilor responsabile pentru crearea unui climat de siguranță școlară optim, modurile de acțiune, procedurile și legislația incidentă domeniului de siguranță școlară, precum și datele de contact ale tuturor entităților naționale și locale cu responsabilități în domeniu.

Astfel de activități vor continua pe tot parcursul anului școlar 2024 – 2025, întrucât este important să facilităm o comunicare deschisă și constructivă cu elevii, să le transmitem faptul că părerea lor este importantă, iar vocea le este valorizată. Încurajăm exprimarea opiniilor, apreciem părerile tuturor elevilor și ale cadrelor didactice și considerăm că doar împreună vom reuși să creăm un mediu școlar sigur.

spot_img

ARTICOLE SIMILARE
spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu