sâmbătă, octombrie 12, 2024
AcasăSocietateZeci de amenzi date de polițiști în municipiul Adjud și în comunele...

Zeci de amenzi date de polițiști în municipiul Adjud și în comunele Homocea și Ploscuțeni

Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea, cu sprijinul Jandarmeriei Vrancea, a organizat și desfășurat în data de 11 octombrie a.c. o amplă acțiune în municipiul Adjud și în comunele Homocea și Ploscuțeni.

Scopul acestei acțiuni a fost de a diminua riscul de victimizare a populației, de a preveni și combate infracționalitatea pe toate segmentele și de a identifica și trage la răspundere persoanele care încalcă prevederile legale.

Actiunea s-a desfășurat în intervalul orar 07.00 – 13.00, iar în cadrul activităților au fost angrenați peste 60 de polițiști, specializați în domeniul ordinii publice, investigații criminale, investigării criminalității economice, criminaliști, polițiști rutieri,siguranță școlară, dar și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Pe durata desfășurării acțiunii, polițiștii au legitimat peste 200 de persoane și au verificat, în trafic, peste 100 de vehicule, acordând o atenție deosebită unităților de învățământ și zonelor adiacente acestora.

De asemenea, au fost verificați 11 deținători de arme și 3 persoane față de care au fost dispuse măsuri preventive de libertate.

În urma acestor controale desfășurate, au fost constatate 61 de abateri contravenționale, fiind aplicate sancțiuni de peste 30.000 lei.

De asemenea, cu ocazia verificărilor efectuate, au fost identificați 20 de elevi care absentau nejustificat de la cursuri. Polițiștii au întocmit o informare scrisă la inspectoratul școlar și la unitățile de învățământ, cu privire la elevii care au lipsit, pentru a fi transmisă părinților acestora și a fi luate măsurile legale.

În urma acțiunilor efectuate de polițiștii rutieri, a fost reținut, în vederea suspendării, un permis de conducere pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și 3 certificate de înmatriculare au fost retrase.

Poliția Vrancea va continua organizarea și desfășurarea unor acțiuni similare și în alte localități din județ, toate acestea cu scopul de a menține siguranța publică și de a preveni orice tip de activitate infracțională. (SURSA: IPJ Vrancea)

spot_img

ARTICOLE SIMILARE
spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu