luni, octombrie 14, 2024
AcasăSocietateISJ Vrancea are un nou inspector școlar la Religie

ISJ Vrancea are un nou inspector școlar la Religie

Săptămâna trecută au avut loc consfătuirile profesorilor de Religie din județele Buzău și Vrancea. Cele două reuniuni ale cadrelor didactice au fost prezidate de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, alături de care s-a aflat pr. Dan Necula, consilier eparhial la Sectorul Învățământ și activități cu tineretul. Întrunirea profesorilor vrânceni s-a desfășurat în sala multimedia a Școlii Gimnaziale „Ștefan cel Mare” din municipiul Focșani, în prezența ierarhului locului, a consilierului de resort și a dnei prof. dr. Livia-Silvia Marcu, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea, fiind moderată de pr. prof. dr. Silviu-Iulian Roșca, noul inspector școlar pentru disciplina Religie din județ.

La sfârșitul evenimentului, Părintele Arhiepiscop Ciprian a adresat un cuvânt de binecuvântare tuturor participanților, îndemnându-i pe dascăli să dea dovadă de responsabilitate în îndeplinirea misiunii care le-a fost încredințată și prin primirea binecuvântării pentru a putea preda Religia ortodoxă în învățământul preuniversitar de stat.„Misiunea frățiilor voastre este una specială și cere o implicare totală: așa cum aveți copii în familiile restrânse, tot astfel îi aveți și pe copiii din familiile extinse de la școlile unde activați. Alături de preoți, și dumneavoastră îndepliniți o slujire la un altar – acela al catedrei –, pentru că acolo transmiteți învățături care sunt izvorâte nu din înțelepciunea umană, ci din cea dumnezeiască. Contextul educației contemporane nu este unul dintre cele mai fericite, deoarece vedeți cu câte provocări ne confruntăm atunci când se mizează pe educarea copiilor doar din anumite puncte de vedere, mai puțin din cel creștin. Tocmai de aceea, noi urmărim să avem o cooperare firească și responsabilă cu instituțiile statului pe componenta educației, pentru că și profesorii, și slujitorii Bisericii își doresc ca tinerii și copiii noștri să crească sănătos. Ei reprezintă atât viitorul Bisericii, cât și al națiunii noastre, iar acest viitor depinde de modul în care ei își însușesc adevăratele valori ale culturii și civilizației europene, fundamentate pe Sfânta Evanghelie” – a concluzionat Înaltpreasfinția Sa.

De asemenea, Chiriarhul l-a prezentat pe noul inspector școlar pentru disciplina Religie în cadrul ISJ Vrancea – pr. prof. Silviu-Iulian Roșca, paroh al Parohiei Bizighești din Protoieria Focșani II și cadru didactic la Colegiul Național „Alexandru-Ioan Cuza” din Focșani. (sursa: Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei)

spot_img

ARTICOLE SIMILARE
spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu