miercuri, octombrie 16, 2024
AcasăSportULTIMA ORĂ Fotbal: victorie la limită pentru România...

ULTIMA ORĂ Fotbal: victorie la limită pentru România în Lituania

O nouă victorie, chiar dacă muncită, pentru naționala României în Liga Națiunilor. Tricolorii au jucat în deplasare cu Lituania, în albastru, al treilea rând de echipament oficial. Selecționerul Mircea Lucescu a început partida de  la Kaunas cu următorul 11 (o singură schimbare față de echipa de start de la Larnaca – Sorescu l-a înlocuit pe Bancu, suspendat): Niță – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Sorescu – R. Marin, M. Marin, Stanciu (cpt.) – Man, Drăguș, Mihăilă. Lituanienii au început cu ambiție și au obținut un penalty în minutul 4, în urma unui henț în careu făcut de Rațiu. Lovitura s-a executat după 3 minute, după consultarea VAR, și a fost transformată de Kucys. Tricolorii au revenit, încet, în atac și, în minutul 17, un fundaș lituanian a comis henț la câțiva metri de propria poartă. Decizia arbitrului de centru a fost confirmată rapid de VAR, iar penalty-ul a fost fructificat de Răzvan Marin, în minutul 18. Până la finalul reprizei, au mai fost puține faze de gol de ambele părți, cu o mare ocazie în dreptul lui Drăguș.

În prima parte a reprizei secunde, tricolorii au dominat și au încercat să înscrie al doilea gol. Au reușit acest lucru în urma unui contraatac fulger, în minutul 65: Drăgușin a pornit vijelios cu mingea la picior, de la marginea careului nostru, a trecut de mijlocul terenului, a pasat la Man, iar acesta i-a servit un balon în adâncime lui Drăguș, care nu a (mai) ratat. Spre finalul jocului, gazdele au început să preseze și să-și creeze oportunități în careul tricolorilor, și pe fondul unor momente de lipsă de concentrare din partea fotbaliștilor lui Lucescu. Însă tabela nu s-a mai modificat, astfel că Lituania – România 1-2 (1-1).

În urma acestui rezultat, România a acumulat 12 puncte în 4 jocuri și se menține pe primul loc în grupa C din Liga Națiunilor. Ultimele două jocuri din grupă ale selecționatei tricolore vor fi pe teren propriu: cu Kosovo, pe 15 noiembrie, și cu Cipru, pe 18 noiembrie.



ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu