vineri, octombrie 18, 2024
AcasăAdministratieFocșănenii mai au de așteptat căldura în calorifere până la campania electorală...

Focșănenii mai au de așteptat căldura în calorifere până la campania electorală / ENET Focșani are datorii și un motor defect

Presat de sezonul rece și de campaniile electorale pentru parlamentare și prezidențiale, primarul municipiului Focșani încearcă să găsească o soluție provizorie pentru a relua furnizarea apei calde și a căldurii pentru cetățenii racordați la sistemul centralizat. Situația SC ENET Focșani este una foarte dificilă, cu datorii la furnizorul de gaze naturale, cu restricții din cauza insolvenței și cu un motor stricat. Este vorba de unul din celebrele și foarte scumpele motoare Rolls Royce cu care a fost dotat producătorul de agent termic al municipalității focșănene. Motorul s-a defectat la finele lunii august, dar primarul a anunțat abia acum această problemă. Cristi Misăilă spune că bugetul Focșaniului, atât de lăudat în prima parte a anului, nu are bani nici pentru plata gazului nici pentru repararea motorului. Și, ca de obicei, așteptăm un ajutor de la Guvern. Care va veni, aproape sigur, în scurt timp, pentru că nu trebuie ca focșănenii să sufere de frig în timpul campaniilor electorale la finalul cărora trebuie votați PSD&Ciolacu. ”La acest moment, bugetul municipiului Focșani nu are capacitatea de a asigura aceste cheltuieli și am solicitat sprijinul financiar din partea Guvernului României. De altfel, Primăria Municipiului Focșani a plătit deja 3,9 milioane lei către ENET, reprezentând avansul la subvenția energie termică pentru trimestrul IV 2024. Am făcut un memoriu și am vorbit cu domnul prim-ministru Marcel Ciolacu despre situația în care ne aflăm. Am primit promisiuni că va urma o rectificare bugetară care ne va permite să beneficiem de un anumit sprijin financiar din fondul de rezervă astfel încât să achităm obligațiile restante și să reluăm furnizarea apei calde și a agentului termic în municipiul Focșani.”, a anunțat primarul Misăilă.
La SC ENET SA Focșani s-a schimbat, de curând, doar managerul. Tot politic, bineînțeles. Manole Merchea, susținut, la început, de PNL, apoi de primarul Misăilă, s-a retras la pensie și a fost înlocuit de Cătălin Kanty Popescu, secretar general al PSD Focșani și consilier personal al primarului Cristi Misăilă.

ARTICOLE SIMILARE


- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu