luni, octombrie 21, 2024
AcasăSocietateExperiențe Erasmus în sudul Franței pentru zece elevi de la Colegiul Tehnic...

Experiențe Erasmus în sudul Franței pentru zece elevi de la Colegiul Tehnic Auto ”Traian Vuia”

Zece elevi de la Colegiul Tehnic Auto ”Traian Vuia” din Focșani le-au povestit colegilor și profesorilor despre experiențele lor acumulate în cadrul unui proiect Erasmus, derulat în Franța. Elevii participanți la activitatea de mobilitate din cadrul proiectului, prin programul Erasmus+, din Anul II de Acreditare, au prezentat impresiile și rezultatele învățării în cadrul  unui concurs, „Jurnalul meu de călătorie în Europa”,  având ca juriu elevii motivați de continuarea formării experiențiale. Activitățile școlare s-au derulat în Liceul internațional de limbi moderne „Jules Guesde” din Montpellier, Franța, iar cele extrașcolare în Nice, Cannes și Monte Carlo. Liceenii s-au bucurat de o aprofundare a cunoștințelor de specialitate din  domeniul tehnic – „automobilul”, prin vizitarea a două expoziții, una clasică, cu mașini rare, vechi de peste o sută de ani, cea a prințului Rainier al III-lea, iar alta de lux din orașul Monte Carlo.

Obiectivele atinse de elevi au fost: îmbunătățirea competențelor cheie propuse la nivel european, prin confruntarea și adaptabilitatea cu diferite sisteme școlare internaționale, și creșterea performanței elevilor de exprimare a multilingvismului și interculturalității.„Considerăm că  acești elevi au visat, visele lor au fost educate și au devenit realitate, iar noi, profesorii însoțitori, Iulia Mihalciuc și Lucica Bocu, ne-am implicat în realizarea lor.”

Premiul I a fost adjudecat de elevii Roxana Haliciu, Dragoș Ilie și Edoardo Neagu, care s-au remarcat, în mod deosebit, pe tot parcursul implementării proiectului. „Activitatea a avut loc vineri, 18 octombrie, când Colegiul Tehnic Auto ”Traian Vuia” a împlinit 42 de ani de activitate și ne bucurăm  că dimensiunea europeană a colegiului continuă să se dezvolte, prin realizarea celor 18 mobilități propuse pentru acest an de Acreditare și prin  îndeplinirea obiectivelor, pentru care s-a primit finanțare prin programul Erasmus” declară doamna director Elena – Luminița Balaban. (sursa: CTA ”Traian Vuia” Focșani)


ARTICOLE SIMILARE


- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu