joi, octombrie 24, 2024
AcasăSocietateMacabru. Anchetă penală în România și în Republica Moldova pentru moartea suspectă...

Macabru. Anchetă penală în România și în Republica Moldova pentru moartea suspectă a două soții ale lui Beniamin Lup, președintele unei asociații de combatere a traficului de persoane

În martie 2022 am publicat o investigație jurnalistică privind activitatea Asociației WorldTeach România care promitea de șapte ani să deschidă un centru de salvare pentru femei traficate. Deși primea fonduri generoase de la organizația americană UNCAGED din Atlanta, asociația nu avea atunci nici autorizațiile și acreditările, nici personalul necesar pentru Butterfly Sanctuary, cum au numit locația din satul Zolt, județul Timiș. (investigația poate fi citită AICI)

Cu prețuri supraestimate, Beniamin Lup, șeful asociației, continua să ceară milioane de dolari de la finanțator pentru fosta pensiune de la Zolt cumpărată cu puțin peste 300.000 de dolari, cum arată documentele. În aprilie 2022, într-un interviu difuzat de podcastul american Vinelife, Kim Westfall, CEO al UNCAGED, spune că au reușit să achite fosta pensiune cu 1,8 milioane dolari. Diferența e uriașă, dar întrebările noastre transmise doamnei Westfall au rămas fără răspuns. În 28 septembrie 2024 am început să primim mesaje de la mai multe persoane care ne semnalau că a treia soție a lui Beniamin Lup, Rodica Guțan din Republica Moldova, a decedat subit la 45 de ani în prezența soțului, la Chișinău.

Ne-am amintit de un mesaj primit în 2022 de la V.R. care ne cerea să investigăm moartea suspectă a primei soții a lui Beniamin Lup, Eugenia Lup, moartă la 42 de ani în 2016 într-un context similar, singură cu soțul, la domiciliul din Oțelu Roșu. Atunci nu am fost interesați, subiectul nostru fiind altul. Acum însă, date fiind similitudinile, am decis să mergem pe fir. Domeniul traficului de persoane și al salvării unor persoane traficate este unul sensibil, iar suspiciunile asupra șefului unei organizații anti-trafic poate afecta domeniul.

La procuratura județului Caraș-Severin s-a deschis dosarul 1619/315/2024 pentru ucidere din culpă, pe care îl instrumentează Poliția din Oțelu Roșu. Dosarul are în vedere împrejurările în care a murit Eugenia Lup, la vârsta de 42 de ani. Cazul din 2016 a fost deschis în urma unei sesizări detailate, așa cum ne-a declarat polițistul anchetator, cu care am vorbit la fața locului, iar prima audiere de martor a avut loc în 17 octombrie. Procuratura Generală din Chișinău a primit mai multe sesizări privitoare la moartea suspectă a Rodicăi Guțan Lup, imediat după decesul ei din 28 septembrie 2024. Din informații oficiale aflăm că dosarul a fost încredințat Oficiului Buiucani al Procuraturii Municipiului Chișinău cu adresa nr. 5961/8.10.2024. Ancheta a pornit deja, au fost audiate mai multe persoane și s-a făcut percheziție domiciliară la locuința cuplului Rodica Guțan și Beniamin Lup. Din surse neoficiale știm că vineri, 11 octombrie 2024, ar fi avut loc exhumarea Rodicăi Guțan, pentru autopsie post-mortem.

La scurt timp după moartea soției, Beniamin Lup o cere în căsătorie pe C.A. care îl refuză. Se recăsătorește cu Oxana, o tânără din Republica Moldova. Căsătoria durează puțin fiindcă la orizont apăruse deja o frumoasă doamnă blondă din Chișinău, Rodica Guțan. Este de reținut că există un tipar în relațiile domnului Lup, așa cum ne-au fost descrise de mai mulți cunoscuți de-ai săi. Femeile sunt blonde înalte, cu păr lung. Aproape toate s-au botezat în cultul baptist după ce l-au cunoscut pe el. Bobaru Laurențiu comentează pe pagina de Facebook a lui Lup: „Soțiile tale au murit dubios, cu multe semne de întrebare”, iar Denisa Deny avertizează, tot pe FB, că se vor primi mesaje să nu se posteze nimic despre moartea Rodicăi: „Nu vă lăsați intimidați, postați și în același timp încercați să faceți tot posibilul să se afle cauza decesului. Domnul Beniamin va încerca să ducă în eroare neamurile, prietenii și întreaga lume că a murit tot de infarct cum a murit și prima soție… Dacă aveți această putere sau cunoștințe, nu lăsați ca moartea Rodicăi să fie ascunsă cum s-a întâmplat cu prima soție! Ceva s-a întâmplat și autopsia va scoate la iveală adevărul”.

Întreaga poveste, cu detalii surprinzătoare, o puteți citi pe PRESShub.


ARTICOLE SIMILARE


- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu