joi, octombrie 24, 2024
AcasăAdministratieJoi vor depune jurământul primarul și consilierii locali aleși în Focșani pe...

Joi vor depune jurământul primarul și consilierii locali aleși în Focșani pe 9 iunie

Joi după-amiază este programată ședința de învestire a noului Consiliu Local Focșani, rezultat în urma alegerilor locale din 9 iunie. Primarul Cristi Misăilă și consilierii locali vor depune jurământul pentru mandatul 2024-2028. Ceremonia va avea loc în Sala Balada, unde, probabil, vor veni mai mulți invitați: politicieni și candidați la alegerile parlamentare de la partidele politice, primari și consilieri județeni, șefi de instituții, oameni de afaceri. Ședința de învestire va începe la ora 16:00.

Consiliul Local Focșani este format din 21 de consilieri. Cei 21 de consilieri aleși în 9 iunie sunt de la următoarele partide:

– PSD-10: Mihai Nedelcu, Costel Bîrsan, Traian Negulescu, Adrian Vulpoiu, Cătălin-Kanty Popescu, Georgian Mocanu, Valentin Amăriuței, Andreea Săndulescu, Ioana Constantinescu, Viorica Pristavu;
– PNL-5: Valentin Resmeriță, Liviu Macovei, Corneliu Gheoca, Alina Drumea, Victor Dumitru;
– AUR-3: Răzvan Anghene, Corneliu Negru, Ștefan Ciubotaru;
– USR: Alexandra Tătaru / FD: Romeo Stoica / PMP: Neculai Tănase.
Cel mai probabil, la fel ca la Consiliul Județean Vrancea (și alte legislative locale), nu se va constitui prea curând o alianță majoritară în Consiliul Local. PSD va avea 10 consilieri în noul legislativ focșănean, iar pentru o majoritate este nevoie de 11 (din totalul de 21 de membri ai CL Focșani). Scenariile pentru majoritate vizează toate combinațiile posibile, nefiind exclusă nicio variantă. Majoritatea politică la vedere se va pune în practică în momentul în care se va decide alegerea viceprimarilor, posibil la scurt timp după turul al doilea al alegerilor prezidențiale.
Ceremonia de la Sala Balada va începe la ora 16:00. Va fi ultima ședință de constituire a unui consiliu local din UAT-urile din județul Vrancea, alături de ceremonia de la Soveja (ședința depunerii jurământului în comuna Soveja va fi tot mâine, cu începere de la ora 16:30).

ARTICOLE SIMILARE


- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu