joi, octombrie 24, 2024
AcasăAdministratieÎn prag de iarnă și de campanie electorală, Primăria Focșani vrea să...

În prag de iarnă și de campanie electorală, Primăria Focșani vrea să mai dea niște bani pentru SC ENET / Din 9 octombrie, focșănenii abonați la ENET nu au apă caldă și căldură

Conducerea Primăriei Focșani încearcă să rezolve, parțial, problemele financiare ale SC ENET SA Focșani, în ultimele ore ale Consiliului Local Focșani din mandatul 2020-2024. Primarul Cristi Misăilă a convocat o ședință de îndată a CL Focșani în care propune alocarea unei sume de 3.320.000 lei pentru SC ENET, în contul subvenției pe trimestrul al patrulea din acest an. Producătorul de energie termică din Focșani este în insolvență și nu a mai avut bani să achite facturile la gazele naturale. Astfel, din 9 octombrie, ENET a oprit furnizarea agentului termic către abonații săi, persoane fizice și juridice, inclusiv grădinițe și școli.

Între timp a venit frigul și administrația locală trebuie să găsească o soluție, măcar provizorie. Primarul a decis să ia niște bani de la un capitol bugetar și să-i direcționeze către ENET. Dacă proiectul va fi aprobat, atunci ENET își va achita din datoriile către firma de gaze și va relua producția de energie termică. ”Precizăm că SC ENET SA are încheiat contract cu furnizorul de gaze naturale până la data de 31.10.2024 și nu dispune de lichiditățile necesare pentru plata facturilor de gaze naturale aferente trim. IV, fapt pentru care vă solicităm virarea în avans a subvenției pentru trim. IV 2024.”,  se precizează în adresa trimisă Primăriei de SC ENET Focșani. Adresa este semnată de noul administrator special al companiei, Cătălin Kanty Popescu, ce urmează a depune, astăzi după-amiază, jurământul în calitate de consilier local PSD Focșani pentru mandatul 2024-2028.

De menționat că, anterior, Primăria Focșani virase către ENET, în avans, suma de 3,9 milioane de lei în contul subvenției de peste 7,2 milioane de lei, aferente trimestrului al patrulea din 2024.


ARTICOLE SIMILARE


- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu