sâmbătă, octombrie 26, 2024
AcasăPanciuFOTO Echipa de Robotică Cyberlis76 în acțiune la...

FOTO Echipa de Robotică Cyberlis76 în acțiune la Facultatea de Psihologie și Științele Educației din Focșani

Echipa de robotică CyberLIS76 a desfășurat o activitate alături de profesori și studenți ai Facultății de Psihologie și Științele Educației, filiala Focșani a Universității din București, conform acordul încheiat între echipă și facultatea menționată mai sus, având ca scop promovarea educației STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică), în cadrul Laboratorului de Educație STEAM (EDuLAB STEAM). Activitatea este parte integrantă a proiectului ROBOLIS, finanțat cu sprijinul Consiliului Județean Vrancea, ce urmărește dezvoltarea abilităților tehnice și creative în rândul elevilor Liceului Teoretic Ioan Slavici din Panciu. Proiectul are ca scop pregătirea tinerilor pentru provocările tehnologice ale viitorului, punând accent pe robotică și soluționarea problemelor prin metode inovative.

În cadrul evenimentului, membrii echipei Cyberlis76 au organizat un meci demonstrativ pentru participanți, studenții și profesorii facultății, urmat de o prezentare a robotului cu care au participat  în sezonul anterior competițional. Membrii echipei au explicat celor prezenți regulile jocul, modalitatea de a face alianțe cu alte echipe, punând accent pe principiile competiției FTC, unul dintre ele fiind Gracious Professionalism. Au fost prezentate machete 3 D ale robotului, realizate în programe de tip CAD, astfel oferindu-se oportunitatea de a observa angrenajele acestuia din toate unghiurile. A urmat o sesiune de întrebări la care membrii echipei au răspuns cu entuziasm.

Acțiunile desfășurate în cadrul parteneriatul dintre echipa de robotică CyberLIS76 și Facultatea de Psihologie și Științele Educației, filiala Focșani a Universității din București, sunt menite să creeze o punte între educația teoretică și aplicațiile practice, oferind elevilor și studenților o perspectivă clară asupra modului în care tehnologia poate fi utilizată  în educație, fiind încurajată gândirea critică și dezvoltarea abilităților psihopedagogice ale viitorilor absolvenți, în contextual unui învățământ integrat. Mulțumim dnei lect. univ. dr. Cornelia ȘTEFĂNESCU, coordonator al Laboratorului EduLab STEAM și coordonator al filialei Focșani a Facultății de Psihologie și Științele Educației și Consiliului Județean Vrancea pentru oportunitățile oferite. (sursa: prof. Gavril Daniela Vasilica)


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu