În perioada 1-3 noiembrie, Slobozia a găzduit turneul internațional de șah SATORI, un eveniment de amploare care a adus laolaltă 330 de participanți din toate colțurile țării și din Moldova, Grecia, Ucraina și Bulgaria. Competiția a fost împărțită în patru grupe de joc: OPEN (fără limită de vârstă) și categorii dedicate juniorilor sub 8, 10 și 12 ani, oferindu-le astfel copiilor oportunitatea de a concura într-un cadru competitiv de înalt nivel. Printre cei care au impresionat publicul și și-au făcut loc în fruntea clasamentului se numără doi tineri jucători vrânceni: Darius Cristian Pană și Adelin Ștefan Dăscălescu, ambii reușind să își adjudece locul 2 în grupele lor de joc și să surprindă prin performanțele lor excepționale. Ambii sunt dublu legitimați: Darius la Dinamo București și CSM Focșani 2007, iar Adelin la CSU Universitar București și Chessback Târgu Ocna.
La numai 9 ani, Darius Pană a reușit o performanță impresionantă în grupa U10, câștigând locul 2, după ucrainianul Demirov Mykhailo, dar câștigând în fața unor adversari foarte experimentați din Ucraina și România, printre care și vicecampionul României, Ivașcu Petru. Această victorie vine după un alt succes notabil obținut luna trecută, când Darius a învins și pe vicecampioana României la categoria sa de vârstă. Aceste rezultate demonstrează un talent extraordinar, Darius dovedind o maturitate și o stăpânire a jocului de șah remarcabile pentru vârsta sa fragedă. ”Mă bucur foarte mult pentru locul doi! A fost o provocare, mai ales că am întâlnit jucători foarte bine pregătiți, dar a meritat tot efortul. Dedic acest rezultat doamnei mele învățătoare, care mereu crede în mine și mă încurajează, și Școlii Duiliu Zamfirescu. Acolo am simțit că toți colegii și profesorii sunt mândri de mine, și asta m-a motivat să dau tot ce am mai bun.”, a spus Darius Pană.
Adelin Dăscălescu, în vârstă de 14 ani, a concurat la grupa OPEN, unde a reușit să obțină, de asemenea, locul 2, și să depășească pragul de ELO 2000, o realizare notabilă pentru orice șahist tânăr. Acest prag reprezintă un reper important în cariera unui șahist, iar atingerea lui la o vârstă atât de mică demonstrează nu doar aptitudini, ci și o dedicare excepțională. ”A fost un turneu intens și am muncit mult ca să obțin acest rezultat. Sunt foarte fericit că am reușit să trec de pragul ELO 2000, la care visam de ceva vreme. Dedic această victorie mamei mele, care mă susține mereu și îmi este alături la fiecare pas, și școlii mele, Alexandru Vlahuță, unde profesorii și colegii m-au încurajat și mi-au oferit tot sprijinul de care aveam nevoie.”, a declarat Adelin Dăscălescu.