miercuri, februarie 26, 2025
AcasăStiri InterneRezultatele controalelor ANPC în unităţi de alimentaţie publică şi chioşcuri din incinta...

Rezultatele controalelor ANPC în unităţi de alimentaţie publică şi chioşcuri din incinta şi din apropierea spitalelor: peste 1500 kg produse alimentare retrase, amenzi de peste 1 milion lei

În cadrul acțiunii naționale de control demarată pe 24 februarie 2025, sub coordonarea președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Cristian Victor Popescu Piedone, controalele la nivel național au continuat și în data de 25 februarie 2025, fiind efectuate verificări în toate județele și sectoarele Municipiului București. Scopul principal al acestei acțiuni a fost verificarea respectării normelor legale în unitățile de alimentație publică și în cele din incinta unităților sanitare. În cadrul celor două zile de acțiune de control, au fost verificate un număr semnificativ de unități de alimentație publică și chioscuri:
• 152 unități de alimentație publică din incinta unităților sanitare, dintre care 113 au înregistrat abateri.
• 187 chioșcuri, magazine și unități de alimentație publică din proximitatea unităților sanitare, dintre care 184 prezentau abateri.
În urma acestor verificări, au fost aplicate măsuri severe pentru a proteja consumatorii și a asigura siguranța alimentelor:
• 78 kg de produse au fost oprite temporar de la comercializare, în valoare totală de 2.845 lei, până la remedierea deficiențelor.
• 1.526 kg de produse au fost retrase definitiv, în valoare totală de 51.844 lei.
• 135 amenzi contravenționale, în valoare totală de 1.018.000 lei.
• 101 avertismente au fost aplicate.
Principalele abateri constatate
Printre principalele abateri identificate în cadrul controalelor se numără:
• Nerespectarea condițiilor prescrise și declarate pentru depozitarea alimentelor, produse cu modificări organoleptice și ambalaje deteriorate.
• Utilizarea apei din surse neverificabile pentru dozatoarele de cafea și neigienizarea corespunzătoare a aparatelor de cafea.
• Comercializarea unor produse nesigure, cum ar fi bacon feliat fără elemente de identificare sau ketchup transbordat din ambalaje colective fără data deschiderii.
• Depozitarea necorespunzătoare a produselor, cu risc de contaminare microbiană.
• Neafișarea prețului de vânzare și a prețului pe unitatea de măsură.
• Nerespectarea condițiilor de igienă în unitățile de alimentație publică și în echipamentele acestora. (sursa: ANPC)

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu