sâmbătă, noiembrie 23, 2024
AcasăActualitateSportul, o nouă victimă a orgoliilor și intereselor de la vârful PSD...

Sportul, o nouă victimă a orgoliilor și intereselor de la vârful PSD Vrancea

Politicienii se bat cu pumnul în piept că sprijină (și) sportul. Că vor o educație sănătoasă pentru copii. Iar cei care conduc administrația publică focșăneană și județeană de atâta timp nu fac excepție. Promisiuni, promisiuni, promisiuni … foarte puține realizări. Iar cei care au de pierdut sunt copiii și sportivii de performanță.
Tensiunea mocnită din cuplul politico-administrativ Oprișan-Misăilă își pune amprenta (negativă, desigur) și asupra mișcării sportive. Cel mai recent exemplu îl reprezintă modernizarea bazelor sportive Milcovul și Tineretului din Focșani. Federația Română de Fotbal își exprimase dorința de a amenaja, în parteneriat cu Primăria Focșani, un teren de fotbal cu gazon sintetic în municipiul nostru. FRF venea cu gazonul sintetic iar Primăria Focșani punea la dispoziție terenul și se ocupa de utilități. Au fost discuții directe între președintele FRF, Răzvan Burleanu, și primarul Cristi Misăilă. S-a negociat, Primăria și-a impus condițiile iar Misăilă l-a asigurat, ferm, pe Burleanu, că proiectul de va pune în practică. Mai mult, peste circa o lună, președintele Federației Române de Fotbal urma să vină la Focșani și să inaugureze, alături de primar, începerea lucrărilor. Însă, acum două zile, administratorul celor două stadioane – Consiliul Județean Vrancea – a anunțat, cu pompa de tip electoral aferentă, că le transferă Companiei Naționale de Investiții. Inițial, stadioanele Milcovul și Tineretului urmau să fie transferate spre administrare și modernizare Primăriei Focșani. Însă, în ultima clipă, președintele CJ Vrancea s-a sucit. N-a mai vrut să transfere Primăriei Focșani stadioanele. Nici măcar stadionul Tineretului, acolo unde trebuia să se amenajeze terenul sintetic de fotbal. Focșaniul este, cred, unicul municipiu reședință de județ care nu are o bază sportivă proprie, atât pentru sportul de performanță cât și pentru copii și juniori. Echipele de fotbal de copii și juniori din Focșani se antrenează și joacă mai mult prin vecini, chiar și în mediul rural, iar competiții zonale/ regionale/ naționale nu se pot organiza la Focșani pentru că nu avem unde. Sau, chiar când sezonul competițional este în plină desfășurare, la noi se închide stadionul Milcovul pentru lucrări de întreținere a gazonului.
Iată ce consecințe pot avea orgoliile și interesele personale ale unor personaje politice locale, care au ajuns în poziții publice importante și tratează județul ca pe propria moșie. Tensiunea Oprișan-Misăilă s-a exacerbat în urmă cu circa 10 zile, atunci când șeful PSD Vrancea i-a tras un perdaf public tânărului său emul (în politică, în administrație și în plan personal). Primarul Misăilă a înghițit în sec și și-a cerut scuze focșănenilor, în mod public, cu privire la starea jalnică a spațiilor verzi și a străzilor din municipiu. Mai mult, deși hotărâse să interzică marșul absolvenților Colegiului Național Unirea, Misăilă a fost nevoit să revină asupra deciziei, după chelfăneala trasă de Oprișan. Și jocul de-a concursul pentru șefia Poliției Locale Focșani se înscrie în aceeași tensiune a orgoliilor de copii întârziați. Interesul public este călcat în picioare, în mod constant, în această dispută de-a șoarecele cu pisica dintre Oprișan și Misăilă.
Ca să nu uite – cei mai în vârstă – și să ia aminte – cei mai tineri – să dăm exemplul ștrandului din Focșani. Despre modernizarea ștrandului din Cartierul Sud am auzit de la Oprișan încă din perioada 1998-2000, când unii îl credeau în opoziție dar tot el manevra, practic, banii publici. Iar în anul electoral 2000, ștrandul a constituit un punct important de campanie. Dar atât. Apoi, șeful PSD Vrancea a promis un proiect grandios pentru realizarea unui bazin olimpic de înot. Nu s-a făcut nimic dar s-a promis, din nou, în anul electoral 2004. Și tot așa, până când, cu chiu, cu vai, s-au început lucrările la construirea unui bazin de înot în locul fostului ștrand al orașului, cu promisiunea că se finalizează în acest an – 2017. Așadar, după aproape 20 de ani. Conform acestei experiențe, să ne gândim că vom avea stadioane moderne în Focșani peste vreo 20 de ani?

ARTICOLE SIMILARE

- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu