sâmbătă, noiembrie 23, 2024
AcasăActualitateDosarul de spălare de bani al fiului consilierei PNL Vrancea, Anișoara Aioanei,...

Dosarul de spălare de bani al fiului consilierei PNL Vrancea, Anișoara Aioanei, se întoarce la DNA

După ce pe data de 28 septembrie George Scutaru, fostul consilier prezidențial a fost trimis în judecată, astăzi instanța a decis că dosarul în care este judecat pentru spălare de bani să se întoarcă la DNA. Asta pentru că judecătorii au ajuns la concluzia că din rechizitoriul primit de la procurorii anticorupție nu reiese dacă Scutaru a comis sau nu fapta pentru care a fost trimis în judecată. Dincolo de acest lucru,Scutaru scapă și de controlul judiciar. Soluția magistraților nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.
Originar din Focșani, George Scutaru este fiul consilierului județean PNL Anișoara Aioanei.

Anterior, în rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În cursul anului 2008, o persoană cu funcție de conducere în administrația locală – denunțător în prezenta cauză – a pretins și primit de la o altă persoană suma de aproximativ 1 milion euro, cu titlu de mită, în schimbul sprijinirii acestuia din urmă în demersurile de punere în posesie cu suprafețe de teren aflate pe raza municipiului Buzău.
Din suma de 700.000 euro, bani primiți efectiv de persoana denunțătoare, aceasta le-a remis inculpaților Scutaru George-Adrian și Motreanu Dan Ștefan, sumele de 170.000 euro, respectiv 250.000 euro, conform unei înțelegeri anterioare. Ambele sume au fost date în același scop, respectiv pentru finanțarea campaniei electorale din 2008 (alegeri locale și generale), a candidaților partidului din care fac parte cele două persoane ultim menționate.
Pentru a disimula proveniența acestor sume de bani, inculpații Scutaru George-Adrian, Motreanu Dan Ștefan și Schaer Ana Maria au inițiat un mecanism financiar fictiv, folosindu-se de documente justificative ce nu corespund realității, prin care suma de 1.213.085 lei a fost transferată, în mai multe tranșe, din contul societății administrată de către aceasta din urmă către o firmă care a produs articole de vestimentație folosite ca materiale în campania electorală.
În cauză, față de toți cei trei inculpați, a fost dispusă măsura sechestrului asigurator și poprire asupra bunurilor mobile și imobile aflate în proprietatea inculpaților, până la concurența sumei de 1.213.090 lei, sumă care a fost efectiv plătită firmei producătoare a materialelor electorale.
Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.


ARTICOLE SIMILARE

- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu