Un focșănean de 43 de ani, plecat de 20 de ani în Italia, a murit în ceea ce pare a fi un accident de muncă. Daniel Alexandru Cojocaru a intrat într-un bazin în care fermentează vin specific italian – Prosecco, dar s-a intoxicat cu dioxid de carbon și a murit. Cu toate că bazinul era gol, în interior era o concentrație foarte mare de dioxid de carbon și nitrogen, potrivit presei italiene. Tragedia s-a petrecut în localitatea Mareno di Piave din provincia Treviso, unde lucra bărbatul.
Verişoara bărbatului, Cristina Gavrilă, purtătoare de cuvânt la ENET Focşani, bănuiește că e vorba de moarte suspectă și că autoritățile italiene vor să mușamalizeze cazul.
„Se pare că se încearcă mușamalizarea cazului. Un om cu experiența lui nu avea cum să greșească. El nu era om care făcea curățenie! Era un om de baza în firma unde lucra de 17 ani. Nu știu ce să fac! Ajutaţi-mă!„, a scris Cristina Gavrilă pe Facebook. Autoritățile italiene au demarat o anchetă în acest caz, mai ales că, potrivit jurnaliștilor italieni, bazinul în care focșăneanul și-a găsit sfârșitul ar fi trebuit să fie curățat cu jet de apă.
Daniel Alexandru Cojocaru era căsătorit şi avea doi copii.