luni, noiembrie 25, 2024
AcasăActualitateAdrian Iacob nu demisionează din fruntea Penitenciarului

Adrian Iacob nu demisionează din fruntea Penitenciarului

Comisarul Adrian Iacob poate reveni la serviciu fără probleme. După ce a fost audiat de procurorii DIICOT, directorul Penitenciarului Focșani a fost lăsat să plece acasă, fiind pus totuși sub control judiciar. El poate reveni în scaunul de director, întrucât este protejat de Legea 293/2004 republicată privind Statutul funcționarului public cu statut special din sistemul Administrației Naționale a Penitenciarelor.

La momentul la care vorbim, nu am motive sa demisionez sau sa ma suspend, Cand mi se va clarifica situatia juridica, va voi comunica ce voi face„, a declarat, pentru Vrancea24.ro, Adrian Iacob.

Iată ce zice legea:

ART. 58

(1) În cazul în care împotriva funcţionarului public cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, menţinerea sa în activitate se hotărăşte după soluţionarea definitivă a cauzei, cu excepţia situaţiei în care a comis şi alte abateri disciplinare, când operează procedura disciplinară obişnuită.

(2) După punerea în mişcare a acţiunii penale sau după trimiterea sa în judecată, funcţionarul public cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare se pune la dispoziţie. Funcţionarul public cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare pus la dispoziţie îndeplineşte numai acele sarcini şi atribuţii de serviciu stabilite, în scris, de conducătorul unităţii şi beneficiază de drepturile băneşti corespunzătoare gradului profesional pe care îl are, la nivelul de bază, şi de celelalte drepturi prevăzute de prezenta lege.

(3) Pe perioada arestării preventive şi a arestului la domiciliu, funcţionarul public cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare este suspendat din funcţie.

(4) Pe timpul suspendării, funcţionarul public cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare nu beneficiază de niciun drept dintre cele prevăzute de prezenta lege.

(5) În cazul în care s-a dispus clasarea, renunţarea la urmărirea penală, achitarea, renunţarea la aplicarea pedepsei, amânarea aplicării pedepsei, precum şi în cazul încetării procesului penal, funcţionarul public cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare va fi repus în toate drepturile anterioare, inclusiv compensarea celor de care a fost privat pe perioada punerii la dispoziţie, respectiv a suspendării din funcţie, potrivit competenţelor stabilite prin ordin al ministrului justiţiei.

 


ARTICOLE SIMILARE

- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu