De 7 ani, guvernele care au s-au succedat la Palatul Victoria au ignorat problemele copiilor din comuna Sihlea. Două investiții importante, demarate în anul 2008 (școlile din Sihlea și din Voetin), au fost abandonate, spre disperarea tuturor: elevi, cadre didactice, părinți, autorități locale.
Din 2008, în locurile unde trebuia să fie amplasate două școli noi, moderne, sunt doar bucăți de beton și de fier ruginit, gunoaie și bălării. La Școala Coordonatoare Sihlea învață 300 de copii în clasele I-VIII iar până acum 3 ani cursurile se țineau în vechiul conac al familiei Ghica. Pentru că imobilul nu are autorizație sanitară de funcționare, autoritățile locale au fost nevoite să mute elevii în alte spații, improvizate și necorespunzătoare.
”Investiția totală se ridică la circa 600.000 de euro. Constructorul a realizat până în 20% din investiție, lucrări de peste 1 miliard de lei vechi, bani pe care i-am achitat de la bugetul local pentru că de la Ministerul Dezvoltării nu veniseră sumele necesare pentru decontare. Lucrările s-au stopat și de atunci așteptăm. Am trimis adrese peste tot, pe la toate instituțiile guvernamentale și județene, în fiecare an, dar degeaba. Și în acest început de an am reactualizat indicatorii tehnico-economici, am retrimis documentația la Ministerul Dezvoltării și așteptăm. Copiii sunt nevoiți să învețe într-un atelier, în săli improvizate, lângă grădiniță”, ne-a declarat primarul comunei Sihlea, Ene Stoica. O situație asemănătoare se înregistrează în satul Voetin. Și aici urma să se ridice o școală pentru clasele I-VIII, pentru 200 de copii. Investiția de circa 500.000 de euro s-a realizat în proporție de 40% și s-a oprit de mulți ani. ”Avem aceleași adrese și aceleași răspunsuri de la autorități. Și aici copiii învață în două schimburi, în condiții improprii, într-o clădire cu două săli de clasă și în alte spații improvizate”, ne-a mai precizat primarul comunei Sihlea.