Acțiunea „100 de eroi prind rădăcini la 100 de ani de la Marea Unire„, desfășurată în zilele de 17-18 noiembrie 2018, a însemnat plantarea a 100 de stejari, pentru 100 de eroi, în două localităţi din zona subcarpatică, Bordeşti şi Năruja. Fără ei, România ar fi arătat altfel sau n-ar fi existat deloc. Este motivul pentru care 100 de eroi putneni vor prinde rădăcini, pentru a rămâne vii în conştiinţa generaţiei de astăzi, dar mai ales a generaţiilor care vor veni, pentru că eroii noştri trebuie să reprezinte un reper important. 60 de unirişti frumoşi au răspuns prezent! 60 de copii frumoşi la suflet au înţeles că rădăcinile sunt importante.
Am fost sâmbătă, 17 noiembrie 2018, la Bordești, să ne regăsim rădăcinile, în cadrul proiectului România 100.2100.152, prin acțiunea „100 de eroi prind rădăcini, la 100 de ani de la Marea Unire”. La 100 de ani de la Marea Unire, am plantat 100 de stejari, pentru a ne aminti de eroii care au căzut în primul și al doilea război. Ne-am bucurat că, odată cu prima zăpadă, am revenit acolo unde am plantat alți 100 de stejari, în toamna lui 2017. Și spre marea noastră bucurie, cu ajutorul Celui de Sus și sprijinul Ocolului Silvic Dumitrești, aproape toți stejarii plantați anul trecut au prins rădăcini. Iar pentru aducere-aminte, am instalat o placă de marmură, ca simbol al dăinuirii noastre, ca neam, pe aceste pământuri. Pentru a nu-i uita pe eroii care au scăldat aceste pământuri, cu sângele lor și pentru a aminti generațiilor viitoare, că am trecut și noi prin această lume.
Am fost, apoi, duminică, 18 noiembrie 2018, la Năruja. Pentru că un primar cu suflet mare ne-a deschis ușa și ne-a sprijinit într-o acțiune similară celei desfășurate cu o zi înainte. Am plantat, cu alți minunați elevi ai colegiului, încă 100 de stejari, să ne amintească de alți 100 de eroi, care și-au lăsat oasele pe câmpurile de luptă și au îngrășat fiecare colț din pământul României, pentru ca noi să existăm astăzi. Ne-am bucurat, la finalul activității, că am putut să mergem și să premiem câteva văduve de veterani de război, care sunt încă în viață.