Ape tulburi la PSD Bordești și, implicit, în administrația comunei Bordești. Cum era de așteptat, tensiunile interne au răbufnit, după decesul fostului primar, Gheorghe Tătaru. Comuna nu avea viceprimar, iar postul de secretar era deținut de un funcționar ce fusese agent agricol. La scurt timp după decesul primarului, consilierii au votat, în sfârșit, un viceprimar, care să se ocupe de administrarea localității. Numai că socoteala puterii nu s-a potrivit cu rezultatul votului: șapte consilieri au votat candidatul PNL (Adrian Gavrilă), iar ceilalți patru candidatul PSD. Asta în condițiile în care structura politică a Consiliului Local Bordești este în favoarea PSD: 5 consilieri PSD, 3 de la PNL, 2 de la UNPR și unul de la ALDE. Explicația rezultatului votului a fost că patru consilieri PSD ar fi votat cu reprezentantul PNL, aceștia fiind în conflict cu Adrian Marinescu, consilierul PSD propus viceprimar și agreat de șefii PSD Vrancea.
Încă de la aflarea rezultatului votului s-a spus că ”trădătorii” vor fi excluși din partid (chiar Constantin Guguianu a reprezentat PSD Vrancea la ședința respectivă) și își vor pierde mandatul. Ceea ce s-a și întâmplat. PSD Vrancea a trimis Instituției Prefectului decizia de excludere din partid a unui număr de 4 consilieri locali din Bordești și de înlocuire a acestora cu supleanții de pe lista de candidați. Pe data de 8 ianuarie a.c., prefectul a emis ordinele privind încetarea mandatelor celor 4 aleși PSD. Între timp, trei dintre aceștia au contestat în instanță ordinul prefectului, cerând suspendarea aplicării dispoziției de încetare a mandatelor. Printre aceștia se numără și Iulian Tătaru, fiul fostului primar.
Acțiunea în instanță poate prelungi punerea în aplicare a ordinelor de încetare a mandatelor de consilier local, așa cum s-a întâmplat în alte situații asemănătoare. Însă, în situațiile respective, era vorba de interesul PSD de a prelungi, ceea ce nu este cazul acum, când interesul PSD este de a înlocui cât mai repede consilierii de la Bordești, excluși din partid.