sâmbătă, noiembrie 23, 2024
AcasăActualitateA început procesul de votare pentru alegerile locale

A început procesul de votare pentru alegerile locale

Oficial, nu mai puţin de 311.329 de alegători cu drept de vot din Vrancea sunt așteptați astăzi la urne, să-și aleagă reprezentanții locali pentru următorii 4 ani, respectiv primarul, consilierii locali, președintele consiliului județean și consilierii  județeni. Urnele s-au deschis la ora 7.00 și se închid la ora 21.00. În Vrancea sunt 359 de secții de votare unde oamenii își pot exprima opțiunile politice. La nivel județean, 5 candidaţi s-au înscris în cursa pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, iar aceștia sunt: Cătălin Toma-Alianța PNL-USR-PLUS; Marian Oprişan–PSD; Maricica Vrabie-Pro România; Sorin Ionel Florin Hornea-PMP; Georgel Badiu-AUR. Totodată, 6 partide s-au înscris cu candidaţi la funcţiile de consilieri judeţeni. Este vorba despre Alianţa PNL-USR-PLUS; ALDE, PSD, PMP, Pro România, AUR.

În ce privește municipiul Focșani, în listele electorale figurează 76.581 de alegători cu drept de vot care îşi pot exprima voinţa în cele 58 de secţii deschise în oraş. Nu mai puţin de 8 partide se vor confrunta în alegeri, iar 4 candidaţi se bat pentru funcţia de primar al muncipiului Focşani. Este vorba despre Ion Ștefan-PNL, Cristi Misăilă-PSD, Corina Atanasiu – USR-PLUS şi Florin Micu-PMP. Partidele care intră în lupta electorală cu liste de consilieri localii sunt PNL, PSD, USR-PLUS, PMP, Pro România, ALDE, Partidul Vrancea Noastră şi Partidul Împreună pentru Moldova. Tot pentru alegerile locale din 27 septembrie a fost validat şi un candidat independent, în persoana preotului Giorgică Vatră, care va candida pentru funcţia de consilier local.

Măsuri de protecţie împotriva COVID-19

Anul acesta, alegerile vin cu reguli stricte de prevenire a răspândirii noului coronavirus. Măsurile speciale au ca scop, în primul rând, evitarea aglomerării secţiilor de vot şi reducerea contactului mâinilor cu obiecte contaminate cu virusul SARS-CoV-2. Purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toţi participanţii la procesul electoral: alegători, membrii birourilor electorale ale secţiilor de votare, operatorii de calculator, persoanele acreditate, candidaţii, delegaţii acreditaţi, personalul de pază, personalul tehnic al birourilor electorale ale secţiilor de votare, informaticieni, personalul centrelor operative de intervenţie pentru remedierea disfuncţionalităţilor Sistemului informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal – SIMPV, membrii biroului electoral de circumscripţie ierarhic superior pe toată perioada în care se află în sediul secţiei de votare şi în localul de vot.


ARTICOLE SIMILARE

- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu