vineri, noiembrie 22, 2024
AcasăSocietateActivități de informare și prevenire de Ziua Internațională pentru Reducerea Riscurilor la...

Activități de informare și prevenire de Ziua Internațională pentru Reducerea Riscurilor la Dezastre

Ziua Internațională pentru Reducerea Riscurilor la Dezastre a fost instituită în 1989, la inițiativa Adunării Generale a Națiunilor Unite pentru susținerea unei culturi globale de sensibilizare a riscurilor şi de reducere a dezastrelor. Marcată la 13 octombrie, începând cu anul 2009, Ziua Internațională pentru Reducerea Riscurilor la Dezastre promovează modul în care oamenii şi comunităţile din întreaga lume depun eforturi pentru reducerea expunerii la dezastre şi pentru conştientizarea gestionării riscurilor cu care se confruntă. Asigurarea unui nivel optim de informare și pregătire a cetăţenilor cu privire la tipurile şi caracteristicile riscurilor generatoare de dezastre naturale la nivelul judeţului Vrancea şi a regulilor de comportare înainte, pe timpul şi după declanșarea acestora, constituie una dintre activitățile prioritare desfășurate de personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” al județului Vrancea, în scopul protejării vieţii, bunurilor şi mediului înconjurător.

În acest an, Ziua Internațională pentru Reducerea Riscurilor la Dezastre va fi marcată  prin organizarea unor puncte de informare preventivă în centrele comerciale Focșani Mall și Dedeman din municipiul Focșani unde, colegii din cadrul Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților vor distribui broșuri și flyere referitoare la reguli de comportare în diferite situații de urgență. Totodată, duminică, 13 octombrie, între orele 10.00-13.00, porțile tuturor subunităților din județ vor fi deschise, pompierii vrânceni pregătind o serie de activități specifice. Cu această ocazie vor fi organizate ateliere „Pompier pentru o zi”, precum și puncte de informare preventivă unde vor fi distribuite materiale cu recomandări specifice, iar vizitatorii vor fi informaţi despre riscurile specifice şi modul de comportare în diferite situaţii de urgenţă.

Informarea corectă conduce la un mod de comportare adecvat, eficient şi rapid care poate reduce semnificativ pierderea de vieţii omeneşti şi poate limita considerabil pierderile materiale. Prin cunoaştere devenim mai puţin vulnerabili în faţa dezastrelor. Vă reamintim că informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență̆ pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată, gratuit, din App Store și Google Play. (sursa: ISU Vrancea)


ARTICOLE SIMILARE

- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu