InfoCons a realizat un studiu pe baza etichetelor produselor tip supă la plic ce se regăsesc pe piața din România. În total, au fost analizate 29 de produse. Ca urmare a centralizării și analizării informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor au rezultat:
Din punct de vedere al ingredientelor regăsite în compoziție :
- 89,66% au în compoziție tăiței / paste cu un procent cuprins între 44.9% și 93% din compoziția produsului
- 44,83% au în compoziție legume deshidratate cu un procent cuprins între 2.2% și 28.5% din compoziția produsului
Din punct de vedere al altor ingrediente regăsite în compoziție:
- la 62,07% dintre produsele analizate s-au regăsit arome, fără a menționa dacă sunt arome naturale sau alte tipuri de arome
- la 24,14% dintre produsele analizate s-au regăsit arome naturale
- la 44,83% dintre produsele analizate s-au regăsit condimente, fără a menționa ce fel de condimente s-au adăugat
Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiți în supa la plic: 93,10% din produse au în compoziție E-uri (aditivi alimentari).
”Încercăm să mâncăm mai ușor și alegem de cele mai multe ori o supă la plic rapidă și ușor de făcut. Dar ne-am gândit să citim eticheta de pe supa la plic? Am citit noi etichetele pentru tine, am făcut o radiografie și, înainte de a cumpăra, măcar citiți studiul pentru produsele supă la plic, descărcați aplicația gratuită InfoCons, scanați codul de bare și alegeți în cunoștință de cauză dacă vreți o supă la plic cu cât mai puține E-uri, aditivi, coloranți, conservanți și sare !”, a transmis președintele Asociației pentru Protecția Consumatorilor, Sorin Mierlea. (sursa: InfoCons)