- – Acordați o atenție deosebită la achiziția produselor alimentare, având în vedere că unii operatori economici vor “profita” de această perioadă pentru a-și vinde produsele din stoc, indiferent de calitatea acestora;
– Urmăriți cu atenție din punct de vedere organoleptic (aspect, miros, culoare) calitatea produselor alimentare pe care doriți să le cumpărați și refuzați-le pe acelea pentru care aveți suspiciuni privind calitatea și mai ales siguranța;
– Refuzați produsele alimentare care prezintă urme de mucegai sau care prezintă data durabilității minimale depășită;
– Refuzați produsele alimentare preambalate care prezintă ambalajele deteriorate și pentru care există suspiciunea deteriorării și a conținutului;
– La cumpărarea produselor alimentare, solicitați și păstrați bonul de casă pentru a putea proba în cazul în care, în mod justificat, doriți să reclamați calitatea/siguranța unui produs;
– Nu cumpărați produse alimentare din locuri neautorizate; comerciantul respectiv nu are posibilitatea să asigure condițiile optime de transport, depozitare și comercializare și nu vă poate elibera bon de casă cu care să justificați tranzacția comercială și riscați să achiziționați un produs neconform sau chiar nesigur, care poate să vă afecteze sănătatea. (Biroul de presă al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor)