sâmbătă, noiembrie 23, 2024
AcasăStiri InterneAtestarea produselor tradiţionale se poate obţine şi online

Atestarea produselor tradiţionale se poate obţine şi online

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale anunţă producătorii/procesatorii de produse agroalimentare că pot solicita, online, eliberarea atestatului pentru produse tradiţionale în conformitate cu prevederile Ordinului comun nr. 724/2013 al ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale, al ministrului sănătăţii şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, prin intermediul versiunii web a CPAC – Catalogul Produselor Alimentare Certificate.
Pe site-ul www.madr.ro a fost creat un buton la Secţiunea Industrie Alimentară care redirecţionează utilizatorul către platforma de depunere on-line disponibilă la adresa https://cpac.afir.info. Astfel, producătorii/procesatorii care doresc să fie atestaţi şi în acelaşi timp să fie listaţi în aplicaţia mobilă CPAC, vor avea la dispoziţie un instrument rapid şi modern pentru acest lucru, dezvoltat de către Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale şi pus la dispoziţia tuturor celor interesaţi în versiune web (desktop) a acestei aplicaţii.
Prin intermediul versiunii web CPAC, producătorii români pot transmite solicitări de atestare a unor noi produse înregistrate pe scheme de calitate naţionale, îşi vor putea vizualiza cererile transmise (împreună cu toate documentele anexate), pot transmite spre validare solicitările (împreună cu documentele anexate), iar angajaţii din cadrul Direcţiilor Agricole Judeţene (DAJ) pot vizualiza şi descărca toate documentele aferente solicitărilor primite. Versiunea web CPAC va uşura atât solicitarea, cât şi obţinerea atestatului de produs tradiţional. Toate produsele care au primit atestate pe schema de calitate naţională, din partea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, vor putea fi vizualizate, în mod automat, şi în aplicaţia CPAC pentru dispozitive mobile. Precizăm că, până în prezent, aplicaţia CPAC include 1.093 de produse.
Aplicaţia mobilă CPAC a fost lansată anul trecut, la începutul lunii noiembrie şi este rezultatul unei acţiuni de voluntariat a departamentului IT din cadrul AFIR. Prin intermediul aplicaţiei, Agenţia promovează şi sprijină consumul produselor atestate la nivel naţional (produse tradiţionale, montane, cu reţetă consacrată) şi la nivel european (produse cu denumire de origine protejată – DOP sau cu indicaţie geografică protejată – IGP).
În vederea debirocratizării şi simplificării procedurilor administrative privind eliberarea atestatului produs tradiţional şi pentru a veni în sprijinul producătorilor de produse tradiţionale a fost elaborat ‘Ghidul cu procedura de depunere on-line a documentaţiei pentru atestarea/înregistrarea produselor pe scheme de calitate naţionale prin aplicaţia CPAC’. Acesta este postat pe site-ul MADR, la secţiunea de Industrie Alimentară şi poate fi consultat de către solicitanţi pentru a cunoaşte etapele necesare realizării procedurii de depunere a documentaţiei necesare, în conformitate cu legislaţia în vigoare. (comunicat MADR)


ARTICOLE SIMILARE

- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu