De circa două săptămâni, Spitalul Județean ”Sf. Pantelimon” Focșani are probleme cu aprovizionarea cu alimente importante pentru prepararea hranei pacienților. Acest lucru s-a văzut în calitatea meniului oferit bolnavilor. ”Datorită unor sincope în aprovizionare, bolnavii au rămas fără niciun fel de proteină în dieta lor. Asta înseamnă fără carne, fără ouă, fără alte proteine. De aceea, cred că ar trebuie să ne reaplecăm asupra bugetului și să regândim ajutorul pe care Consiliul Județean Vrancea îl oferă Spitalului Județean, ca să nu mai apară astfel de sincope”, a spus consilierul județean PSD Cristian Onia, medic chirurg în cadrul unității spitalicești.
Spitalul Județean ”Sf. Pantelimon” Focșani se află în subordinea Ministerului Sănătății. Cu toate acestea, Consiliul Județean Vrancea a alocat deseori sume importante pentru modernizarea secțiilor celei mai mari unități medicale din județ. Potrivit managerului spitalului, Constantin Mîndrilă, sincopele de aprovizionare cu alimente au survenit din cauza creșterii prețurilor la carburanți și la alimentele de bază. De asemenea, unitatea spitalicească are probleme și în achitarea facturilor la utilități, ale căror tarife au crescut foarte mult în ultimele luni. Problema aprovizionării cu alimente a unității spitalicești a fost discutată și în cadrul unei ședințe a Consiliului Județean Vrancea. „Înțeleg că există o problemă, cu siguranță vom găsi calea să susținem acest spital, dar țin și eu să menționez, din partea Consiliului Județean, indiferent de vremurile care au fost, a fost susținere totală pentru spitalul județean și va fi și în continuare. Problema cu proteina nu am știut-o, dar știu că există o problemă cu sustenabilitatea financiară și trebuie văzut dacă din punct de vedere legal Consiliul Județean poate susține financiar unitatea medicală. Cu siguranță vom găsi o cale de mijloc“, a precizat președintele CJ Vrancea, Cătălin Toma.