Am deschis înscrierile pentru ziariști în cadrul Campaniei Naționale de Conștientizare în privința Traficului de Persoane, derulată de Freedom House România în cadrul proiectului Stop-AT. Campania este formată dintr-un seminar și o componentă editorială, prin care vom finanța articole/reportaje/investigații ce abordează tema traficului de persoane.
Sesiunile de formare vor fi susținute de judecători, polițiști, procurori și experți în problema traficului. Participanții vor dezvolta în cadrul seminarului posibile subiecte pe baza cărora vor elabora și publica două articole de presă (reportaj, interviu sau investigație) privind fenomenul traficului din România. Cele mai complexe și relevante articole publicate în următoare patru luni de la finalizarea seminarului vor fi recompensate cu sume între 200 și 500 de euro!
Pentru înscriere așteptăm CV-ul dumneavoastră la office@freedomhouse.ro, împreună cu două posibile teme de articol pe care doriți să le urmăriți aferent participării la seminar. Înscrierile pot fi făcute până la data de 27.01.2022.
Despre Proiectul STOP-AT
Proiectul STOP-AT abordează o componentă de informare și conștientizare a pericolelor traficului de persoane, precum și o componentă de training în vederea îmbunătățirii accesului la justiție eficace și la servicii de calitate a victimelor traficului de persoane. STOP-AT implementează campanii naționale de conștientizare. În acest sens vor fi utilizate 10 instrumente de comunicare dezvoltate în proiect pentru informare în mediul online și în spații publice, precum și alte materiale de informare vizuală dezvoltate de actori publici sau privați în vederea completării cu succes a campaniilor demarate anterior la nivel național.
Proiectul este derulat de Asociația Valoare Plus în parteneriat cu Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică, Group 4 Media Freedom and Democracy, Asociația Cultural Socială Economică Christiana, Freedom House România și Serviciul Iezuiților pentru Refugiați din România și beneficiază de o finanțare în valoare de 228.675 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. (sursa: PressHub)