Dacă nu ai încercat această băutură, cu siguranță ai văzut în filme cum bărbații bogați fumează un trabuc în timp ce beau un pahar exclusiv de coniac. Ei bine, îți că nu este necesar să te îmbraci la costum pentru a-l bea. Află beneficiile consumului de coniac, astfel încât să fii încurajat să îl încerci din când în când.
Cum beneficiază coniacul sănătății?
Coniacul, deși este una dintre cele mai scumpe băuturi pentru buzunarul nostru, este cea mai sănătoasă alternativă atunci când căutăm băuturi alcoolice. Mai presus de toate, pentru că nu este necesar să se facă amestecuri pentru a găsi o aromă bună. Coniacul are un conținut scăzut de zahăr în comparație cu alte băuturi alcoolice și, de asemenea, nu conține aditivi! Și, în timp ce aroma sa puternică face dificilă tolerarea pentru mulți, acest lucru te va ajuta să bei mai încet în timp ce bei mai puțin, consumând astfel mai puține calorii.
Conține antioxidanți
Butoaiele de stejar sunt folosite pentru a face coniac, iar de acolo vine aroma puternică de lemn care este strâns asociată cu această băutură alcoolică. Dar cel mai interesant este că, în procesul de creare a acestei băuturi, se accentuează prezența acidului elagic, care servește organismului nostru ca un puternic antioxidant. Acest lucru îți va ajuta corpul să lupte împotriva radicalilor liberi care cauzează îmbătrânirea prematură, probleme cu sistemul nostru nervos și chiar probleme cu inima.
Ajută împotriva bolilor cardiovasculare
Este dovedit că persoanele care beau coniac cu moderație sunt mai puțin susceptibile de a suferi de boli de inimă. Acest lucru se datorează faptului că această băutură previne întărirea arterelor care să împiedice circulația sângelui.
Vinars Jidvei oferte pe Emag
Ajută la protejarea plămânilor
Studiile efectuate de Universitatea din Buffalo și publicate în Science Daily ar fi dovedit că consumul moderat de coniac ar ajuta la sănătatea plămânilor, datorită conținutului ridicat de struguri albi. Acum știi care sunt beneficiile consumului de coniac și dacă ești iubitor de tărie, ține cont că și consumul de coniac are beneficiile lui, iar consumul de alcool în general are și beneficiile lui, atâta timp cât se face responsabil și prudent, dar mai presus de toate, dacă ești femeie, nu bea in timpul sarcinii.
Curiozități despre coniac
De culoare chihlimbar și cu o aromă intensă, coniacul este o băutură alcoolică asociată cu luxul și distincția, deși a căzut cumva în uitare. Este însă o licoare care permite multiple combinații în cocktailuri, așa că această băutură, prezentă în preferințele multora din timpuri imemoriale, poate avea o a doua viață.
Iată câteva curiozități pentru a-i înțelege mai bine calitățile:
- Coniacul, brandy-ul și vinars-ul sunt sinonime: Cei trei termeni se referă la băuturi spirtoase de vin care se obțin după o dublă distilare, dar principala diferență este în locul lor de producție. Coniacul poate fi numit doar băutura care se face în jurul orașului francez Cognac, în departamentul Charente, din Franța. Practic, aceeași situație întâlnită în cazul șampaniei.
- Coniacul original este făcut din trei soiuri specifice de struguri albi: Collombard, Folle blanche și Ugni blanc (cunoscut și ca St. Emilion). Cele mai apreciate coniacuri sunt cele care conțin un procent mai mare din acestea din urmă.
- Trecerea timpului este ceea ce îmbunătățește această băutură. Coniacul câștigă în calitate, dar pierde în cantitate din cauza evaporării. Acest proces este cunoscut sub numele de „part des anges” sau partea pe care îngerii o iau.
- Coniacul poate fi băut ca aperitiv sau ca digestiv. Cunoscătorii recomandă să-l adulmeci pentru a-i aprecia aromele, apoi să învârtiți paharul și să adulmecați din nou și, în final, să îl guști cu vârful limbii înainte de a bea.
- Un strat negru acoperă piatra clădirilor pivnițelor tradiționale de coniac. Este efectul unei ciuperci microscopice, Torula Compniacencis, care profită de aburul de distilare pentru a supraviețui. Ciupercile se dezvoltă și în subteran, la fel ca păianjenii. Aceste arahnide sunt cei mai buni aliați ai vinificatorilor, deoarece ucid termitele care pot afecta lemnul butoaielor.