1. Prin activitatea de îngrijire personală se înţelege activitatea desfăşurată în spaţii special destinate pentru frizerie, coafura, manichiura, pedichiura si cosmetica.
2. Accesul persoanelor la aceste servicii se realizează cu programare prealabilă, astfel încât să nu existe persoane în aşteptare în interiorul incintei, asigurându-se o suprafaţă minimă de 4 mp pentru fiecare client şi o distanţă minimă de 1.5 m, între oricare 2 persoane apropiate;
3. La efectuarea programării, clientul va fi informat asupra faptului ca accesul în interiorul incintei se va realiza doar daca sunt indeplinite urmatoarele cerinte:
– absenţa simptomelor de viroza respiratorie
– verificarea temperaturii corporale, care nu trebuie să depăşească 37,30 C
– masca de protectie cu sistem de prindere dupa urechi (care să acopere atât nasul, cât şi gura) pe toată durata vizitei în salon.
– dezinfecţia mâinilor la intrarea in salon (operatorul economic are obligaţia de a pune la dispoziţie materialele şi substanţele necesare).
4. Personalul angajat are obligaţia de a purta în permanenţă echipamentul de lucru, manuşi şi mască, iar după fiecare client se va proceda la dezinfectarea instrumentarului şi suprafeţelor de lucru. Se recomandă folosirea vizierei pentru o protecţie suplimentară, concomitent cu folosirea măştii, mai ales în cazul serviciilor care necesita o apropiere fizica (ex. manichiură-pedichiură, cosmetică);
5. Măştile de protecţie utilizate de personal vor fi schimbate la un interval de cel mult 4 ore, iar mănuşile vor fi dezinfectate după fiecare client.
6. Se va pune accent pe igiena mâinilor personalului. Aceasta se va realiza prin spălare cu săpun şi dezinfectare cu soluţii specifice pentru mâini conforme cu normele naţionale şi europene, materiale care vor fi puse la dispoziţie de către angajator.
7. Incinta va fi aerisită la un interval de cel mult 2 ore. (DSP Vrancea)