sâmbătă, noiembrie 23, 2024
AcasăActualitateCentru de evaluare și tratament al pacienților confirmați COVID-19 la Spitalul de...

Centru de evaluare și tratament al pacienților confirmați COVID-19 la Spitalul de Urgență Focșani

Conform ultimelor reglementări privind Planul de măsuri pentru organizarea spitalelor în contextul pandemiei de COVID-19, începând de astăzi, la nivelul Spitalului Județean de Urgență Sf. Pantelimon Focșani, va fi funcțional un Centru de evaluare și tratament al pacienților confirmați COVID-19. În centrul de evaluare își vor desfășura activitatea medici specialiști din cadrul Ambulatoriului Integrat al unității sanitare în programul orar  8.00 – 20.00 (2 ture). După orele 20.00, pacienții ce se prezintă cu teste pozitive COVID vor fi consultați de către medicul infecționist ce este de gardă. Precizăm un aspect important: în centrul de evaluare se vor prezenta DOAR pacienți confirmați COVID-19, (indiferent de categoria de asigurat sau neasigurat) prin teste rapide sau RT-PCR efectuate la medicul de familie, la Unitatea de Primiri Urgențe (dacă este venit prin urgențe), de către Serviciul de Ambulanță (dacă au solicitat SAJ), la laboratoare private sau în farmacii (atunci când sunt efectuate din proprie inițiativă).

Acest Centru de evaluare este amplasat în Pavilionul Boli Infecțioase, la parterul clădirii și va cuprinde un cabinet consultatii și 4 rezerve cu grup sanitar propriu, a câte un pat fiecare pentru pacienții confirmați COVID și care au indicație de administrare de anticorpi monoclonali. Aceștia se administrează prin perfuzie, într-o singură administrare, sub supraveghere medicală strictă în timpul și după perfuzie- de minim 6 ore. Evaluarea pacienților, pe lângă consultul medicului, va consta, în funcție de indicație și în recoltarea unui set de analize la care se pot adăuga și investigații imagistice (radiografie sau CT). În funcție de toți parametrii clinici, paraclinici și biologici se decide conduita terapeutică (prescrierea de simptomatice +/- antivirale orale) și internarea în spital (fiind preluați de către medicii infecționiști sau pneumologi) sau izolarea la domiciliu cu luarea în evidență de către medicul de familie ce îl va monitoriza pe parcursul celor 10 zile (pentru persoanele nevaccinate și infectate) sau 7 zile (pentru persoanele vaccinate cu schemă completă și infectate).

În situația în care pacientul nu are medic de familie, acesta se va adresa Direcției de Sănătate publică Vrancea (DSP). De asemeni, precizăm că antiviralele orale prescrise de către medicul din centrul de evaluare conform ghidului elaborat de Ministerul Sănătății,  vor fi ridicate din farmacia cu circuit închis a spitalului, acestea nefiind disponibile în farmaciile cu circuit deschis (farmaciile din oraș). (sursa: Spitalul Județean de Urgență Focșani)

 


ARTICOLE SIMILARE

- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu