sâmbătă, noiembrie 23, 2024
AcasăActualitateCod Roșu de inundații pe râul Putna. Zece comune vizate de...

Cod Roșu de inundații pe râul Putna. Zece comune vizate de depășiri ale cotelor de pericol

În intervalul  19 iunie a.c., ora 20:00 – 20 iunie ora 09:00, se anunță creșteri importante de debite și niveluri cu depășiri ale Cotelor de pericol. Bazinele afectate: râul Putna, pe sectorul aval Stația Hidrologică Colacu,  – amonte  Stația Hidrologică Botârlău.

În acest context, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” al Județului Vrancea a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență ce pot apărea. Evoluţia fenomenelor meteorologice și hidrologice prognozate este permanent monitorizată atât prin Centrul Operaţional al inspectoratului, cât și în teren de către Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență.

Pompierii vrânceni se află în teren pentru monitorizarea evoluţiei fenomenelor hidrometeorologice periculoase, iar pentru optimizarea intervențiilor la situațiile de urgență generate de fenomenele prognozate, au fost prealertate toate subunitățile de pompieri militari, precum și suplimentarea forțelor de intervenție în scopul creșterii capacității operaționale.

În scopul protejării populației, în zonele aflate sub incidența Codului Roșu  respective localitățile Biliești, Bolotești, Garoafa, Răstoaca, Suraia, Țifești, Valea Sării, Vânători, Vidra și Vulturu, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny”  Vrancea a transmis mesaj de avertizare prin sistemul Ro – Alert.

Recomandăm vrâncenilor să respecte regulile și măsurile de protejare a vieții și bunurilor pentru prevenirea și limitarea efectelor inundațiilor:

  • curățarea, adâncirea sau realizarea, șanțurilor de preluare a apelor pluviale;
  • drenarea și asigurarea curgerii apei către șanțurile de captare, astfel încât aceasta să nu băltească în gospodării;
  • curățarea pilonilor de susținere a podurilor, punților și podețelor de materialele aduse de viituri, pentru a se evita formarea unor baraje ce pot afecta împrejurimile sau chiar rezistența acestora;
  • construirea de bariere pentru a opri pătrunderea apei în casă în caz de inundaţie. (ISU Vrancea)

 

                                                                                                


ARTICOLE SIMILARE

- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu