Un lucru important pentru cei care petrec Paștele cu rudele și prietenii îl reprezintă vinul. Licoarea lui Bachus trebuie aleasă cu grijă, pe sortimente, în funcție de mâncărurile pregătite pentru masa de Paști. ”Preparatele din carne de miel merg foarte bine asociate cu vinuri roșii catifelate, cu arome de fructe și aciditate ridicată. Pe de altă parte, la masa pe care predomină carnea de porc, trebuie sa așezăm un vin roșu. Preparatele din carne de vită merg foarte bine asociate tot cu vinuri roșii corpolente, tari. În schimb, recomand ca preparatele din carne de pasăre să fie asociate cu vinuri albe seci. La desert merge de minune vinul spumant sau vinurile cu arome de fructe, cu aciditate medie”, a declarat Livia Gîrboiu, managerul producătorului vrâncean de vinuri Crama Gîrboiu, reporterilor publicației Libertatea.
Livia Gîrboiu a preluat, practic, de la tatăl său, întreaga activitate a Cramei Gîrboiu, care administrează și lucrează câteva sute de hectare de vie în zona Dumbrăveni. Cunoscutul om de afaceri Constantin Gîrboiu și-a vândut majoritatea proprietăților din Focșani și din județ și s-a mutat în Tenerife.