Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a demarat în data de 01.10.2024 proiectul ”ECOTECH – Integrarea competențelor ecologice și digitale, în vederea dezvoltării sustenabile în regiunea Vest și Sud Est„ COD SMIS 310939. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European Plus prin Programul Educație și Ocupare 2021-2027 și își propune susținerea accesului egal la programe de formare profesională continuă pentru 605 angajați prin creșterea gradului de conștientizare și înțelegere a angajaților privind importanța nediscriminării și egalității de șanse ce duce la incluziune în cadrul companiilor, oferind șanse egale și oportunități de dezvoltare pentru toți angajații. Prin proiect sunt organizate în mod GRATUIT programe de formare profesională (cursuri de calificare, de specializare și de inițiere) pentru un număr de 605 de persoane din regiunea Vest și Sud-Est.
C.C.I.A. Vrancea organizează în cadrul acestui proiect 7 programe de formare profesională:
- Lucrător Comercial,
- Operator Introducere, Validare și Prelucrare Date (curs IT – cunoștințe avansate de utilizare a computerului)
- Confecționer – asamblor articole din textile,
- Marketing Digital,
- Managementul Echipei,
- Utilizare eficientă resurse și Gestionare deșeuri ,
- Competențe digitale de bază (curs IT – cunoștințe de bază avansate de utilizare a computerului).
Având în vedere că formarea profesională continuă este un proces continuu de îmbunătățire a cunoștințelor, abilităților și competențelor necesare pentru îmbunătățirea performanțelor profesionale și pentru a răspunde cerințelor pieței muncii, vă adresăm rugămintea de a analiza oportunitatea desemnării unor persoane din cadrul companiei Dvs. (inclusiv din cadrul management-ului) care să participe la aceste cursuri GRATUITE. În acest sens, vă transmitem atașat un Formular de înscriere pe care avem rugămintea să ni-l înapoiați completat pe e-mail.
Beneficiile participării la activitățile proiectului sunt:
- ridicarea nivelului de competență profesională;
- menținerea și dezvoltarea competențelor profesionale;
- sporirea șanselor de integrare profesională;
- creșterea nivelului de pregătire pentru a răspunde nevoilor reale de personal calificat ale agenților economici.
Proiectul are la bază legislația specifică în domeniul egalității de șanse, respectându-se întocmai mențiunile Directivelor CE, ale Strategiei naționale si ale legislației specifice cu privire la egalitatea de gen. Acesta va promova tratamentul egal intre bărbați si femei, pentru toți cei implicați în proiect. Vă stăm cu plăcere la dispoziție la tel. 0763.291.394 si e-mail: formare@ccia-vrancea.ro. (CCIA Vrancea)