luni, septembrie 16, 2024
AcasăStiri InterneDrumul expres Focșani - Brăila a primit avizul de mediu / Se...

Drumul expres Focșani – Brăila a primit avizul de mediu / Se așteaptă avizul Guvernului pentru lansarea licitației

În cursul săptămânii trecute, Agenția Națională pentru Protecția Mediului a semnat Acordul de mediu pentru construcția Drumului expres Focșani-Brăila. Sectorul Drum expres Focșani-Brăila face parte din proiectul național denumit ”Milcovia Expres”, care realizează legătura între localitățile Focșani, Galați și Giurgiulești. „Conform datelor incluse în Acordul de mediu, acest drum va asigura baza necesară cererii de transport tot mai mari pentru tronsonul respectiv și va face posibilă scoaterea unui număr important de autovehicule din interiorul localităților, cu efect direct asupra reducerii uneia din principalele surse de poluare, autovehiculele. Mai mult decât atât, prin implementarea proiectului se va asigura conexiunea cu rețeaua de drumuri existentă, respectiv cu DN 23A, DN 23B, DN 23, DN 22, DJ 221C și DJ 221, decongestionând traficul local sau de tranzit și reducând timpii de transport, având în vedere că pe viitorul drum expres se va putea circula cu 120 de kilometri pe oră”, a anunțat președintele ANPM, Laurențiu Păștinaru, care a semnat acordul de mediu în prezența directorului Direcției Conservarea Naturii, Biodiversitate, Mirela Pantilie, și a șefului Serviciului Autorizări și Evaluare Impact, Ciprian Șoavă.
Potrivit specialiștilor, impactul general în zona de influență a proiectului va fi pozitiv, având în vedere faptul că traficul se va fluidiza în cadrul localităților, se va reduce numărul accidentelor cauzate de ambuteiaje și se vor scurta foarte mult timpii de deplasare. Traseul drumului expres va avea o lungime de 73,5 km și se va desfășura pe teritoriul localităților Slobozia Ciorăști, Milcovul, Gologanu, Vulturu și Măicănești, din județul Vrancea, și al localităților Salcia Tudor, Scorțaru Nou, Măxineni, Romanu, Siliștea, Vădeni și Cazasu, din județul Brăila. Suprafața de teren, care va fi ocupată definitiv de proiectul dezvoltat de CNAIR, este de 501 hectare. (sursa: ANPM)
Proiectul Drumului expres Focșani-Brăila a fost aprobat de Ministerul Dezvoltării, iar Ministerul Transporturilor a transmis Guvernului proiectul Hotărârii de Guvern pentru indicatorii tehnico-economici, avizul Executivului fiind ultimul necesar înainte de lansarea licitației pentru proiectare și execuție. Durata de execuție a obiectivului de investiții este de 36 de luni. Traseul Drumului expres Focșani-Brăila se împarte în 3 loturi distincte:

Lotul 1 = 28,200 km; între nodul rutier Focșani, la autostrada A7 (zona km 0+000) și nodul rutier Măicănești (DN23) – zona km 26+060;

Lotul 2 = 37,600 km; încărcare/descărcare temporară din/în DJ 204B, DN 23B prin intermediul unei intersecții giratorii (zona km 27+440) – încărcare/descărcare temporară din/în DJ 255A prin intermediul unei intersecții giratorii (zona km 65+440);

Lotul 3 = 7,724 km; nodul rutier Siliștea la DJ 221C, până la nodul rutier Brăila, la DX Buzău-Brăila.


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu