Semne de criză la una dintre cele mai importante societăți comerciale din județul Vrancea. La Incom Vranco se fac, în această perioadă, restructurări însemnate de personal. Din datele noastre, ar fi vorba, în prima etapă, de circa 200 de persoane disponibilizate. Unii dintre angajați aleg să plece de bunăvoie, însă cei mai mulți vor fi restructurați de administrația firmei. Sunt nevoiți să plece angajați atât direct productivi, de la mașinile de cusut/ croit, cât și din alte sectoare/ compartimente/ birouri.
Se pare, totuși, că nu vor fi singurele disponibilizări. Firma de tradiție din Focșani trece printr-o perioadă destul de grea din punctul de vedere al comenzilor și, implicit, al vânzărilor. Patronul italian vrea rentabilizarea activității cu orice preț și taie în carne vie. Totodată, le-a impus condiții mai grele, suplimentare, angajaților care rămân în firmă. Utilajele sunt învechite și ar fi nevoie de investiții în echipamente moderne, să fie în pas cu firmele concurente din industria confecțiilor.
Din informațiile noastre, patronii italieni ar fi închis și fabrica de confecții din Peninsulă, în locul acesteia făcând discotecă și restaurant. Ar fi o variantă ca și fabrica de confecții din Focșani să fie transformată, în timp, fie de actualul patronat fie de alți investitori. Întreprinderea de confecții din Focșani a fost una dintre unitățile emblematice ale industriei vrâncene și chiar românești, înainte de 1989. Contractele externe erau la ordinea zilei la Confecția Focșani. Însă, după 1989, încet, încet, concurența aprigă din acest domeniu și-a spus cuvântul iar Incom Vranco, noua denumire, a ținut din ce în ce mai greu pasul pe piața confecțiilor. Până la demararea disponibilizărilor din această perioadă, la Incom Vranco lucrau circa 700-800 de angajați.