Ileana Roxana Cernea și Elena Valentina Mușuroiu, cele două experte care au încercat să „albească” dosarul de la DNA al lui Marian Oprișan, nu au scăpat nici până în prezent de măsura controlului judiciar. Magistrații Tribunalului București au decis pe 7 decembrie să mențină măsura și au acordat termen pe data de 18 ianuarie pentru continuarea judecății.
Pe 3 februarie 2015, cu trei zile înainte de achitarea în primă instanță a lui Oprișan, Direcţia Naţională Anticorupţie le-a trimis în judecată pe Ileana Roxana Cernea (Pintea), învinuită de săvârşirea infracţiunilor de favorizarea făptuitorului, abuz în serviciu şi fals intelectual şi Elena Valentina Muşuroiu, pentru complicitate la favorizarea făptuitorului şi complicitate la abuz în serviciu. La rândul său, expertul focşănean Liviu Macovei este trimis în judecată în stare de libertate pentru complicitate la abuz în serviciu.
„La data de 15 octombrie 2014, Cernea (Pintea) Ileana Roxana, în calitate de expert desemnat de către Judecătoria Cluj-Napoca, pentru efectuarea expertizei financiar-contabile, s-a înţeles cu Muşuroiu Elena Valentina, expert parte al unuia dintre inculpaţi (n.a. Marian Oprișan), să îi permită acesteia din urmă să conceapă şi să întocmească raportul de expertiză fără a-l supune niciunei cenzuri şi acceptând concluziile consemnate de către aceasta. Raportul, în care se statua inexistenţa vreunui prejudiciu cauzat de inculpatul respectiv, a fost semnat de experta desemnată de instanţă, fără a verifica realitatea afirmaţiilor cuprinse în acest document, încălcând principiul şi totodată dreptul tuturor persoanelor la un tratament egal în faţa legii şi interesul participanţilor la procesul penal şi al statului în aflarea adevărului şi respectarea legii. În acest fel, Cernea (Pintea) Ileana Roxana l-a ajutat pe inculpatul trimis în judecată, în sensul împiedicării sau îngreunării tragerii sale la răspundere penală, prin crearea unei situaţii apte se genereze pronunţarea unei soluţii de achitare faţă de acesta. De asemenea, a atestat în cuprinsul raportului de expertiză, în mod nereal, faptul că a întocmit expertiza înregistrată la registratura Judecătoriei Cluj-Napoca, în data de 09.01.2015”, arată procurorii DNA.