Poliţiştii Biroului Rutier Focșani au continuat acţiunile pentru asigurarea unui trafic rutier fluent şi sigur, prin combaterea neregulilor în ceea ce priveşte staţionarea şi oprirea neregulamentară a autovehiculelor.
Astăzi, 7 noiembrie a.c., polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Focșani au desfășurat activități pentru impunerea unui climat de disciplină în rândul conducătorilor auto, care, prin opriri sau staționări neregulamentare afectează fluența traficului rutier.
Pentru neregulile constatate, polițiștii rutieri au aplicat 25 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 5 fiind pentru staționări neregulamentare, 16 pentru opriri, 3 pentru abateri săvârșite de către pietoni și o sancțiune unui bărbat care folosea telefonul mobil în timpul condusului, fără ca acesta să fie echipat cu dispozitiv de tip ”mâini libere”.
Cinci autovehicule au fost ridicate iar valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate a fost de 4.560 lei.
La acțiune au participat și efective ale Poliției Locale.
Pentru creșterea gradului de siguranță, vă recomandăm să evitați opririle “pe avarii” în stațiile pentru mijloacele de transport în comun, în apropierea trecerilor pentru pietoni, pe poduri, la trecerile la nivel cu calea ferată, în curbe sau în alte locuri cu vizibilitate redusă.
Totodată, vă reamintim că oprirea voluntară este interzisă și în următoarele situații:
-pe sectoarele de drum unde este instalat indicatorul cu semnificaţia „depăşirea interzisă”;
-în dreptul unui indicator sau semnal luminos, dacă prin aceasta se împiedică observarea lor;
-pe sectoarele de drum unde sunt instalate indicatoarele cu semnificaţia „drum îngustat”, „prioritate pentru circulaţia din sens invers” sau „prioritate faţă de circulaţia din sens invers”;
-pe pistele obligatorii pentru pietoni şi/sau biciclişti ori pe benzile rezervate unor anumite categorii de vehicule, semnalizate ca atare;
pe autostrăzi, pe drumurile expres si pe cele naţionale europene (E);
Totodată, se interzice staţionarea voluntară a vehiculelor:
-în toate cazurile în care este interzisă oprirea voluntară;
-în zona de acţiune a indicatorului cu semnificaţia „staţionarea interzisă” şi a -marcajului cu semnificaţia de interzicere a staţionării;
-pe drumurile publice cu o lăţime mai mică de 6 m;
-în dreptul căilor de acces care deservesc proprietăţile alăturate drumurilor publice;
-pe partea carosabilă a drumurilor naţionale. În cazul în care nu este posibilă scoaterea vehiculelor în afara părţii carosabile, acestea vor staţiona cât mai aproape de marginea drumului;
-în pante şi în rampe;
-în locul unde este instalat indicatorul cu semnificaţia „staţionare alternantă”, în altă zi sau perioadă decât cea permisă, sau indicatorul cu semnificaţia „Zona de staţionare cu durată limitată” peste durata stabilită.
De asemenea, vă informăm că, potrivit prevederilor legale în vigoare, atribuții pe această linie au și efectivele Poliției Locale.
Acţiunile, dedicate asigurării unui trafic rutier fluent şi sigur, vor continua.
SURSA: IPJ Vrancea