sâmbătă, noiembrie 23, 2024
AcasăSocietateFOTO "Aventură în natură", tabără tematică pentru elevii Școlii "Ștefan cel Mare"

FOTO „Aventură în natură”, tabără tematică pentru elevii Școlii „Ștefan cel Mare”

În perioada vacanței de vară, elevii Școlii Gimnaziale ,,Ștefan cel Mare” din Focșani realizează împreună cu cadrele didactice o serie de activități. Una dintre cele mai populare este reprezentată de taberele organizate, așa cum a fost cea desfășurată între 24-30 iunie 2017,  la Arieșeni-județul Alba(în apropiere de Scărișoara) și intitulată ,,Aventură în natură”. De la Școala ,,Ștefan cel Mare” a participat un grup de 18 elevi din clasele V-VII, însoțiți de profesoarele Petruța Bălan și Grațiela Soare.

Tabăra a avut ca scop apropierea de natură, descoperirea pasiunii pentru mediul înconjurător și a unui stil de viață apropiat de acesta, a spiritului de echipă alături de colegi din școală dar și din județele Prahova, Vâlcea și Olt.  Activitățile desfășurate au fost variate: drumeții, jocuri, activități în aer liber, carnaval, concurs de talente. Fiecare zi a avut un program dens, realizat cu ajutorul monitorilor din tabară și al unor îndrumători profesioniști, făcându-i astfel pe copii să uite pentru o săptămână de telefon, tabletă, internet sau calculator.

S-au vizitat Castelul Corvinilor, galeriile miniere romane de la Roșia-Montană, Cetatea Alba-Iulia, peșterile din zonă-Scărișoara, Poarta lui Ionele, Pestera Urșilor, cascade și înălțimi din zonă, muzee locale, reușind astfel să cunoască frumusețile naturii din Munții Apuseni, istoria și tradițiile locurilor .

Efortul depus de echipa Școlii ,,Ștefan cel Mare „a fost răsplatit în final cu premiul I și ,,Cupa Taberei”.

Iată și câteva impresii culese de la elevii participanți:

,, Peștera Poarta lui Ionele ne-a înfricoșat prin prezența liliecilor care acolo au un loc sigur, mai ales ca sunt o specie protejată.”(Moisă Aida, clasa a V-a C)

,, Pe mine m-au fascinat peșterile, mai ales Scărișoara cu formele ghețarilor precum <<Cap de focă>> și <<Altar>>. Aici am aflat cât de curajoși erau localnicii în Evul Mediu, când coborau în peșteră pentru a extrage gheață.”( Ivancia Sorana, clasa a VII-a D)

,, Castelul Corvinilor, singura reședință fortificată din Transilvania, m-a încântat cu vitraliile lucrate manual și cu citatul scris de prizonierii turci ca un reproș pentru o promisiune facută și nerespectată: ,, Apă ai, inimă n-ai!” (Iancu Diana, clasa a VII-a D)

,, Numele Peșterii Urșilor vine de oasele urșilor au trăit și au murit acolo. Stalactitele și stalagmitele sunt fascinante prin formele pe care le au.” (Ladaru Miruna, clasa a VI-a E) .

Activitățile desfășurate de către școală atât pe perioada cursurilor, cât și în timpul vacanțelor sunt îndreptate catre elevi, către educația și formarea personalității lor.

Purtător de cuvânt al unității școlare, prof. Nicoleta Căinap

 

 


ARTICOLE SIMILARE

- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu