80% dintre înșelăciunile prin metoda „Accidentul” înregistrate la nivelul județului Vrancea în primele luni ale anului 2020 nu s-au consumat, rămânând la stadiul de tentativă. Inspectoratul de Poliție al Județului Vrancea lansează tuturor cititorilor o provocare – haideți să ducem procentul până la 100% și să nu mai existe nicio persoană care să-și dea economiile de-o viață unor infractori! Cum putem face asta? Dacă fiecare dintre dumneavoastră va informa cel puțin 10 vârstnici cu privire la acest gen de infracțiune și la acțiunile recomandate în asemenea situații, va crește gradul de conștientizare asupra fenomenului și astfel vor scădea șansele de reușită ale infractorilor. Mesajul pe care vârstnicii trebuie sa-l rețină este unul simplu:
Dacă primiți un apel telefonic prin care vi se solicită o sumă de bani pentru „rezolvarea” efectelor unui accident rutier, trebuie să știți că ESTE O ÎNȘELĂTORIE!
ÎNCHIDEȚI IMEDIAT APELUL!
SUNAȚI-VĂ RUDELE PENTRU A VERIFICA INFORMAȚIA!
NU ÎNMÂNAȚI NICIO SUMĂ DE BANI!
ANUNȚAȚI POLIȚIA LA 112 SAU LA CEA MAI APROPIATĂ SECȚIE.
Astăzi, 30 aprilie a.c., în intervalul orar 8–11, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au realizat o activitate informativ-preventivă, cu vârstnici predispuși a cădea victime acestui tip de înșelăciune, care în acest interval orar au ieșit în afara locuințelor în conformitate cu Ordonanța militară nr. 10, pentru asigurarea de bunuri ce acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice sau pentru activitatea fizică individuală. Această activitate a fost realizată în cadrul Campaniei de prevenire a înșelăciunilor prin metoda “Accidentul“, intitulată “Nu te lăsa înșelat!”. În cadrul campaniei au mai fost realizate o serie de activități stradale de amploare pe raza județului, ocazie cu care polițiștii au discutat cu cetățenii și au expus afișe cu recomandări preventive în locuri publice precum scări de bloc și magazine de cartier. (IPJ Vrancea)