Asociația Montană Carpați Vrancea a reușit finalizarea unui prim proiect dedicat pasionaților de drumeții: a amenajat un refugiu în Munții Vrancei, la altitudinea de 1.300 de metri. Indiferent de condițiile meteo, membrii asociației și alți voluntari au muncit din greu pentru a pune la punct Refugiul Vidreni. ”Am realizat o serie de lucrări printre care: vopsirea refugiului și a scării exterioare, montarea a două ferestre de tip termopan, reconstrucția gardului păstrându-i stilul rustic și vopsirea acestuia, refacerea și întărirea temeliei (unde a fost nevoie), construcția a două priciuri la etajul superior și unul la cel inferior, amplasarea unei lămpi solare de semnalizare (ca refugiul să fie vizibil pe timp de noapte și indiferent de condițiile meteorologice), mărirea curții implicând săparea în malul de lângă clădire, igienizarea completă a refugiului, dotarea refugiului cu obiecte necesare – mături, găleată cu mop, găleți pentru apă de băut. Refugiul Vidreni își așteaptă acum turiștii, oferindu-le un adăpost sigur și primitor, putând găzdui pe priciuri până la 16 persoane.”, potrivit membrilor asociației.
Refugiul Vidreni se află la altitudinea de 1.300 de metri și constituie loc de retragere pentru odihnă de pe traseele din Munții Vrancei care au o dificultate medie sau mare:
– Triunghi roșu: Lepșa – Cheile Tișiței – Pârâul Cristianu – Șaua Geamăna;
– Bandă roșie: Tulnici – Muntele Coza – Dealul Negru – Șaua Tișiței – Vf. Pietrosu – Vf. Zboina Frumoasă – Nereju;
– Punct roșu: Stâna Cârnituri – Stâna Vidreni – Golul Roibului.
Coordonate GPS: Lat. 45.886456 Long. 26.567324.
”Mulțumim din suflet tuturor participanților pentru treaba extraordinară pe care au făcut-o!
Mulțumiri speciale aducem Obștii Vidra-Tichiriș care a pus la dispoziție clădirea și folosirea ei în scop turistic.”, au transmis reprezentanții Asociației Montane Carpați Vrancea.